Zilvai,zilvasss rašė:Tame ir bėda.Problemos yra, o jų nemato.Kest rašė:...Kai kurie biciuliai rase,kad Gabona laiko iki pavasario ir problemu nemato....Kest
dar pridek penkis sakinius apie problemas.
Dekui
Kest
Zilvai,zilvasss rašė:Tame ir bėda.Problemos yra, o jų nemato.Kest rašė:...Kai kurie biciuliai rase,kad Gabona laiko iki pavasario ir problemu nemato....Kest
Gerb. Kestai,Kest rašė:Gerb.Sigitai(A2),
man,kaip tur but ir daugeliui pradedanciuju,perskaicius Forume esancia medziaga apie biciu gydyma,susisuko galva.
Norėjau paklausti ar bevitalį galima naudoti ir rudenį, po gabono plokštelių išėmimo?Austeja2 rašė: ...Jeigu žiemai palikti porėmį yra galimybės, tai sausio gale ištraukus ir pažiūrėjus kiek savaime nusibaigė erkių per tuos 3 mėn. ir jei jų bus daugiau nei 30, tai panaudoti pavasarį galima beevitalį - kuo anksčiau, tuo geriau.
Dekui.zilvasss rašė:jau kalbėta.Laikant juosteles per žiemą erkės gauna atsparumą chemijai.Piretroidų likučiai kaupiasi vaške, po to patenka į medų.Pažiūrėjęs į avilio laką to nepamatysi.
Beevitalis efektingiausias būtent tada kai nėra perų ir visos erkės ant bičių. Nebijokikte atidaryti avilio rudenį net ir tada kai temperatūra apie + 10 c. Bitės nesiveržia į lauką, o beevitalį palaistote į tarprėmius ant bičių. Tai yra labai paprasta, nebent jei labai agresyvios bitės, tada gal ir sunkiau, bet čia jau kita problema, kurią irgi reikia spręsti, pakol nepatiesė ant žemės kaimyno arklio ar pačio kaimyno.karak rašė:Norėjau paklausti ar bevitalį galima naudoti ir rudenį, po gabono plokštelių išėmimo?Austeja2 rašė: ...Jeigu žiemai palikti porėmį yra galimybės, tai sausio gale ištraukus ir pažiūrėjus kiek savaime nusibaigė erkių per tuos 3 mėn. ir jei jų bus daugiau nei 30, tai panaudoti pavasarį galima beevitalį - kuo anksčiau, tuo geriau.
As naudojau siandien mavrika,taciau del visiems zinomu priezasciu nesidalinsiu patirtimi ir nesiulau daryt to kitiems bei pykdyt zinovu bei verslininku.O erkes krenta kaip lapai velu rudeni..Rolandas30 rašė:Gal dar kas naudoja Apistaną ar jo veikliają medžiagą fluvalinatą kovai su erkėmis? Koks galėtų būti jo efektyvumas lyginant su Gabono juostelėmis?
Sveiki Sigitai,Austeja2 rašė:Gerb. Kestai,Kest rašė:Gerb.Sigitai(A2),
man,kaip tur but ir daugeliui pradedanciuju,perskaicius Forume esancia medziaga apie biciu gydyma,susisuko galva.
Pritariu, kad visokios metodikos susuka galvą. Paties pasirinktus kovos metodus prieš erkes aš siūlau žymiai supaprastinti, nes to pakaks prieš erkes ir kuo mažiau kenks bičių sveikatai.
Siūlau atlikti du erkių naikinimo veiksmus:
1. Sudėti gaboną po medaus išsukimo ir lizdų suformavimo ir palaikyti jį tol kol baigsis perai.
2. Spalio gale panaudoti oksalo rūgštį išgarinant (efektyviausias oksalo rūgšties panaudojimo būdas) ir po to palikti bites ramybėje.
Jeigu žiemai palikti porėmį yra galimybės, tai sausio gale ištraukus ir pažiūrėjus kiek savaime nusibaigė erkių per tuos 3 mėn. ir jei jų bus daugiau nei 30, tai panaudoti pavasarį galima beevitalį - kuo anksčiau, tuo geriau.
Didelės patirties neturiu, bet savo šeimas po meduvių nuėmimo ir prieš maitinimą sulaisčiau beevitaliu ir žadu dar pakartotinai lapkričio gale- gruodžio pradžioje, kai visiškai neliks perų, panaudoti beevitalį arba mitaką. Kadangi pernai sąžinigai naikinau erkes, tai galvoju šiemet tokio gydymo turėtų pakakti. Tiesa, dalyje šeimų vietoje pirmojo sulaistymo beevitaliu, bandau Apistano juosteles kad palyginti rezultatus.Satka rašė:Ar dabar, po medaus paėmimo kai dar daug perų, gabonas yra venintelė gydimo priemonė??? Kaip
elgiatęs didelę patirtį turintys bičiuliai ???
Sveiki,balciunas rašė:Bevitaliu reikia gydititada kai jau nebėra perų. Tada geriausias poveikis. Dabar irgi gerai pakenki erkėm. Bet erkiu lieka korio akutėse su bičių perais kuriom jokio didelio poveiki bevitalis nedaro. Kai jau nebeliks perų tada reikia jas palaistyti bus tikrai didesnis vaistu efektivumas.
Aš bites gydau dabar gabonu, o kai jau perų neliks laistysiu bevilaliu 3 kartus. Bevitalio didžiausias veiksmingunas apie 7 dienas. Ir juo nereikia bijotilaistyti vėlai rudeni nes juo laistyti galima ligtai iki 5 laipsniu oro tenperaturos (bijau pameluoti). Aš bevitali pavasari laisčiau mano pastebėjimu tikrai gerai pagelbėjo bitėm kurios buvo užpultos erkių.
Kest rašė:Sveiki,balciunas rašė:Bevitaliu reikia gydititada kai jau nebėra perų. Tada geriausias poveikis. Dabar irgi gerai pakenki erkėm. Bet erkiu lieka korio akutėse su bičių perais kuriom jokio didelio poveiki bevitalis nedaro. Kai jau nebeliks perų tada reikia jas palaistyti bus tikrai didesnis vaistu efektivumas.
Aš bites gydau dabar gabonu, o kai jau perų neliks laistysiu bevilaliu 3 kartus. Bevitalio didžiausias veiksmingunas apie 7 dienas. Ir juo nereikia bijotilaistyti vėlai rudeni nes juo laistyti galima ligtai iki 5 laipsniu oro tenperaturos (bijau pameluoti). Aš bevitali pavasari laisčiau mano pastebėjimu tikrai gerai pagelbėjo bitėm kurios buvo užpultos erkių.
jeigu jus ruosiates laistyti Beevitaliu tris kartus,tai manau tai galima daryti jau dabar.Tik reikia laikytis periodiskumo,kuris yra nurodytas instrukcijoje.Pirmu palaistymu jus paveiksite erkes,kurios yra ant biciu ir kurios iseis su jaunomis bitemis per artimiausias 6 dienas.Sekantys du kartai yra skirti erkems,kurios iseis su perais.
Kest
Kiek reikia dėti juostelių vieną ar dvi?Satka rašė:Pirmadienį įdėjau Gabon juosteles. Šiandien pasitikrinau.Baisu kas erkių. Kartono įdėklai
rausvi nuo Jų. Svetimos bitės už 1,5 km ???
REKLAMOS PLOTAS