Čia S.Ūselio rekomendacijos.Anas tą BeeVitalį ir platina ant Lietuvos.pivasiuniskis rašė: Pirmi metai kaip laikau bitelės, tai noriu dar pasitikslinti del beevitalio kiekio. Kaip manote 30 ml. aštuoniems koriams ar daugiau![]()
Taip del erkegaudzio dar neaisku. Esu wilaroj nusižiūrėjęs uz 6,5 eur. Tai ar jis stacionarus ar ne. Mano turimas avilys yra dadaninis ir gana senokas be jokių ištraukiamu dugnu ir durelių.
Rekomenduoju perskaityti ir Rimantui000:
Keičiasi panaudojimo rekomendacijos sąlygos. Dabar jau negalima jo naudoti va-sarą medunešio metu, o panaudoti galima tik pavasarį, prieš pagrindinį medunešį arba jam pasibaigus. Kiekvienas gamintojas parašo tokią rekomendaciją – instrukciją, kad tik jo vaistais būtų gydoma varozė. Taip pat yra ir su BeeVitalio gamintojais. Mano nuomone, jis pats efektyviausias yra vėlų rudenį, kai nebėra perų ir likę jau tik žiemos bitės. Laistymo kiekį reikia skaičiuoti, kad vienam tarprėmiui tektų iki 5 ml vaisto. Taigi jei šeima palikta žiemoti ant 7 rėmų, tai bus: 6 tarprėmiai x 5 ml = 30 ml, nors ir atšalus bičių kamuolys yra gerokai pasispaudęs. Dozuoti patogu su 50 ml plastmasiniu švirkš-tu. Pakuotės po 15 ml jau nebus, bus tik 250 ml ir 500 ml talpos buteliai. Geriau įgudus galima laistyti tiesiai iš butelio ir, pavyzdžiui, 250 ml butelis būtų 8-ioms šeimoms, kurios turi po 7 rėmus.
Dėl erkėgaudžio stipriai nesisielok.Labiau rudenėjant,erkėgaudis mažiau reikalingas,jeigu yra bent kokia porėminė ertmė.Bitės dugnu mažai vaikšto,nukritusi erkė sušąla.
Kest