Puslapis 44

Re: Midaus gamyba

Parašytas: 2019 Kov 11 , 14:01
Duona
Stipriai suabejočiau dėl medaus rūšies, iš savo praktikos galiu pasakyti , kad iš pavasarinio karklų, klevų, pienių medaus midus ir žymiai kvapnesnis ir skanesnis, nei iš lipčiaus ar grikių. Pernai pagaminau iš vasaros mišraus medaus, bet užraugdamas įdėjau aviečių t. p. gavosi kvapnus ir virš 10 laipsnių.

Re: Midaus gamyba

Parašytas: 2019 Kov 11 , 19:28
Konradas
Duona rašė:Stipriai suabejočiau dėl medaus rūšies, iš savo praktikos galiu pasakyti , kad iš pavasarinio karklų, klevų, pienių medaus midus ir žymiai kvapnesnis ir skanesnis, nei iš lipčiaus ar grikių. Pernai pagaminau iš vasaros mišraus medaus, bet užraugdamas įdėjau aviečių t. p. gavosi kvapnus ir virš 10 laipsnių.
iš viso nematau prasmės šiame poste. Kaip jau ir rašiau - cukrus ir Afrikoje yra cukrus. O visa kita - tik skonio interpretacijos. Jeigu nepasisekė su skoniu, kaltinkite tik save, o ne bites (medų).Laipsniai - tik tinkamų mielių ir technologijos klausimas. Nebūkite prietaringi, nedeginkite raganų.

Re: Midaus gamyba

Parašytas: 2019 Kov 11 , 20:36
Psilas
Meduje, atmetus vandeni, vos ne 100 % cukraus, bet visi labai gerai "interpretuojame" skonius ir kvapus...

Re: Midaus gamyba

Parašytas: 2019 Kov 13 , 00:28
Duona
Aš gaminant midų,medaus - vandens ( misos) nevirinu ir visi pavasarinio medaus ( jis kvapniausias) aromatai išlieka , todėl ir rašau ,kad midų vertinu pagal skonį ir kvaką, Sutinku , kitiems ir be kvapnių pavasarinio medaus aromatų midus būna skaniausias.

Re: Midaus gamyba

Parašytas: 2019 Kov 13 , 09:34
Arvydas3
Duona rašė:Aš gaminant midų,medaus - vandens ( misos) nevirinu ir visi pavasarinio medaus ( jis kvapniausias) aromatai išlieka , todėl ir rašau ,kad midų vertinu pagal skonį ir kvaką, Sutinku , kitiems ir be kvapnių pavasarinio medaus aromatų midus būna skaniausias.
Tai gal ir mielių nededat?
Kažkur skaičiau, kad senovėje midų raugdavo iš nesubrendusio medaus (nektaro) ir be jokių mielių. Dar nebandžiau. Gal kada reiks pabandyt, iš paskutinio meduvių neakyto medaus.

Re: Midaus gamyba

Parašytas: 2019 Kov 13 , 15:01
Duona
Midaus ar vyno mieles dedu visais atvėjais gaminant obuolių, aviečių,vynuogių,aktinidijų midų ar vien iš medaus.
Vien iš medaus darant midų, jo nevirinant, be mielių jis gali apkarsti.

Re: Midaus gamyba

Parašytas: 2019 Kov 14 , 22:29
jaunasjonas
Esu daręs midaus iš nektaro, tiesa, vasaros ir gana skysto, taip pat nevirinau ir dėjau kultūriniu mielių. Bet skoniu teko gana stipriai nusivilti, nes uždominavo laukinės mielės suteikiančios pelės šlapimo poskonį. Tiesa, po ilgų eksperimentų pavyko šiek tiek pataisyti ta skonį bent iki tiek, kad kiti jo nebejausdavo ar jis jų neerzindavo, bet man tai buvo visiškas fiasko.
Nuo tada visą medų midui virinu.