Maistas ir receptai
- Audrunas
- BIČIULIS
Standartinė Re: Žiema 2015-/2016
O lašinius,sako ir vegetarai valgo,nes tai nėra mėsa.Gudrus "mėsos klausimo"apėjimas,be to ne raudona ir vėžiu negrasina...o yra tokių,kur medų ant lašinių tepa ir gardžiuojasi
- rimantas000
- Patyręs narys
- Aviliai:WBC aviliai+ dreve+ seni kelmai
- Bičių šeimų skaičius:35
- Bitininkavimo stažas:15
- Bičių rasė:bakfastas+lietuviska
Standartinė
ar zinote ,kad patekus ant liezuvio receptoriu riebalui ar angliavandeniui is kart skiriasi atitinkami fermentai,kurie butent skirti skaidyti ar riebalui ar angliavandeniui ,stai todel musu skrandziai "zino" kiek laiko virskinti skrandyje lasini( virs 4 val) ,o kiek medu( 10-20 min),beda atsitinka ,kai viskas kartu patenka i burna ,mes dar nesame prisitaike valgyti tokiu patiekalu ,organizmas patiria dideli stresa ,zmogus viduriuoja ir t.t .
Re: Žiema 2015-/2016
girdejau ir as ,kad kazkas per bitininku svente tai dare ,( jei klystu ,tai atsiprasau) ,bet jei norit save greit i kapus nuvaryti ,tai lasinius tepkit medumi ir valgykite....Audrunas rašė:O lašinius,sako ir vegetarai valgo,nes tai nėra mėsa.Gudrus "mėsos klausimo"apėjimas,be to ne raudona ir vėžiu negrasina...o yra tokių,kur medų ant lašinių tepa ir gardžiuojasi
ar zinote ,kad patekus ant liezuvio receptoriu riebalui ar angliavandeniui is kart skiriasi atitinkami fermentai,kurie butent skirti skaidyti ar riebalui ar angliavandeniui ,stai todel musu skrandziai "zino" kiek laiko virskinti skrandyje lasini( virs 4 val) ,o kiek medu( 10-20 min),beda atsitinka ,kai viskas kartu patenka i burna ,mes dar nesame prisitaike valgyti tokiu patiekalu ,organizmas patiria dideli stresa ,zmogus viduriuoja ir t.t .
ar ne keistai atrodo bitininkai be biciu ,dalijantys patarimus i kaire ir desine ...
nors tai tik primena elementaria demagogija ..
gaila ,kad sio forumo moderatoriams demagogija ir nesamones yra labai arti dusios...
nors tai tik primena elementaria demagogija ..
gaila ,kad sio forumo moderatoriams demagogija ir nesamones yra labai arti dusios...
- Rolis
- Patyręs narys
- Aviliai:Dadano
- Bičių šeimų skaičius:15
- Bitininkavimo stažas:14
- Bičių rasė:Mišrūnės
Standartinė
Re: Žiema 2015-/2016
Dūmai - vienas iš konservantų. Rūkytą mėsą žmonės valgo jau ne vieną šimtmetį. Ar aš kažko nesuprantu? Gi apie raudoną mėsą kalbam.
O dėl liežuvio receptorių. Kaip čia suprast? Išeina, skaniai sukirtus čili sriubos bliūdą, kokią vištienos kulšį glazūruotą garstyčių ir medaus padaže, desertui varškės pyrago gabaliuką su late kava, mmm skanumėlis. Liežuvio signalai skrandį turėtu išvaryti iš proto. O visas tas jovalas išeiti pro ten iš kur pateko. Bet to nėra. Kaip čia gaunasi?
O dėl liežuvio receptorių. Kaip čia suprast? Išeina, skaniai sukirtus čili sriubos bliūdą, kokią vištienos kulšį glazūruotą garstyčių ir medaus padaže, desertui varškės pyrago gabaliuką su late kava, mmm skanumėlis. Liežuvio signalai skrandį turėtu išvaryti iš proto. O visas tas jovalas išeiti pro ten iš kur pateko. Bet to nėra. Kaip čia gaunasi?
- rimantas000
- Patyręs narys
- Aviliai:WBC aviliai+ dreve+ seni kelmai
- Bičių šeimų skaičius:35
- Bitininkavimo stažas:15
- Bičių rasė:bakfastas+lietuviska
Standartinė
p.s. per pastaraji desimtmeti JAV vid gyvenimo trukme sutrumpejo.
Re: Žiema 2015-/2016
Dumai ne konservantai ,dumuose yra daug dervu ,kurios gali buti kancerogeniskos ( panasiai kaip cigareciu),zmones simtmeciais mesa ne rukydavo ,o vytindavo ( dziovindavo).Na o tavo "skanumelis" -kava ,cili sriuba ,vistienos kulsis medaus padaze +varskes pyragas , mikseryje viska suplaki ir toliau valgai -efektas tas pats .Tikrai is karto nenumirsi ,viskam yra laikas . Taip daugelis ir valgo ,uz tai ligoninese netelpa pacientai.Deretu tamstai pasiskaityt bent viena knyga mitybos klausimais.(Siulau : "Optimalios mitybos biblija"-pasaulyje yra populiariausias leidinys) .Zmogus yra labai sudetingas kurinys ,tai suprasti ,reikia bent kiek ji giliau pastudijuoti.Visas siuolaikinis mokslas dar toli grazu neperkandes visu zmogaus sandaros paslapciu.Rolis rašė:Dūmai - vienas iš konservantų. Rūkytą mėsą žmonės valgo jau ne vieną šimtmetį. Ar aš kažko nesuprantu? Gi apie raudoną mėsą kalbam.
O dėl liežuvio receptorių. Kaip čia suprast? Išeina, skaniai sukirtus čili sriubos bliūdą, kokią vištienos kulšį glazūruotą garstyčių ir medaus padaže, desertui varškės pyrago gabaliuką su late kava, mmm skanumėlis. Liežuvio signalai skrandį turėtu išvaryti iš proto. O visas tas jovalas išeiti pro ten iš kur pateko. Bet to nėra. Kaip čia gaunasi?
p.s. per pastaraji desimtmeti JAV vid gyvenimo trukme sutrumpejo.
ar ne keistai atrodo bitininkai be biciu ,dalijantys patarimus i kaire ir desine ...
nors tai tik primena elementaria demagogija ..
gaila ,kad sio forumo moderatoriams demagogija ir nesamones yra labai arti dusios...
nors tai tik primena elementaria demagogija ..
gaila ,kad sio forumo moderatoriams demagogija ir nesamones yra labai arti dusios...
- greitabite
- Patyręs narys
- Aviliai:Warrė tipo hibridas (med. daugiaaukštis)
- Bičių šeimų skaičius:20
- Bitininkavimo stažas:32
- Bičių rasė:Bakfasto,Karnikos F1
Standartinė
Re: Žiema 2015-/2016
Jo lapkritis ir spalis yra geriausias laikas vytinti kiaulienos nugarines. Žemų kainų sezonas, lauke vėsu, nėra vabzdžių. 5 kg sudėjau į daugiaaukščio avilio korpusus ir tinklu trauktais dugnais uždengiau balkone. Paukščiai nepasieks. Na dar pagaliukus tarp korpusų padėjau, kad geriau vėdintųsi. Nekantrauju, kol išdžius ir galėsiu mėgautis. Jokia dešra neprilygsta. Žinai, ką valgai.rimantas000 rašė: ... zmones simtmeciais mesa ne rukydavo ,o vytindavo ( dziovindavo)....
Kuria išmintim vadovautis? "tinginiai dirba dukart" ar "tinginiai progreso variklis"? Matyt, tingėti verta tik tada, kai to reikia progresui.
- kirk
- Patyręs narys
- Aviliai:Dadano. Pereinu į daugiaaukščius.
- Bičių šeimų skaičius:45
- Bitininkavimo stažas:25
Standartinė
Re: Žiema 2015-/2016
Mėgstu vytintą dešrą, nugarinę. Bet negalvojau, kad procesas vyksta tokioje žemoje temperatūroje Jei tikrai taip aprašykit plačiau šį procesą.greitabite rašė:Jo lapkritis ir spalis yra geriausias laikas vytinti kiaulienos nugarines. Žemų kainų sezonas, lauke vėsu, nėra vabzdžių. 5 kg sudėjau į daugiaaukščio avilio korpusus ir tinklu trauktais dugnais uždengiau balkone. Paukščiai nepasieks. Na dar pagaliukus tarp korpusų padėjau, kad geriau vėdintųsi. Nekantrauju, kol išdžius ir galėsiu mėgautis. Jokia dešra neprilygsta. Žinai, ką valgai.rimantas000 rašė: ... zmones simtmeciais mesa ne rukydavo ,o vytindavo ( dziovindavo)....
- cezis
- Patyręs narys
- Aviliai:Daugiaaukščiai 10R
- Bičių šeimų skaičius:>6
- Bitininkavimo stažas:1
Standartinė
Bet žemoje temperatūroje vyksta ir šaltas rūkymas. Galų gale sūdyta silkė arba lašiša taip pat iš esmės "žalia". Kaime kepeninė dešra gaminama žemesnėje negu 100 laipsnių temperatūroje. Taip pat menkių kepenėlės. O ką jau kalbėt apie "steikus" arba totorišką kepsnį
Skanaus!
Re: Žiema 2015-/2016
Vytinimo procese jokių temperatūrų aukštesnių negu kambario paprastai nebūnakirk rašė: Mėgstu vytintą dešrą, nugarinę. Bet negalvojau, kad procesas vyksta tokioje žemoje temperatūroje Jei tikrai taip aprašykit plačiau šį procesą.
Bet žemoje temperatūroje vyksta ir šaltas rūkymas. Galų gale sūdyta silkė arba lašiša taip pat iš esmės "žalia". Kaime kepeninė dešra gaminama žemesnėje negu 100 laipsnių temperatūroje. Taip pat menkių kepenėlės. O ką jau kalbėt apie "steikus" arba totorišką kepsnį
Skanaus!
- rimantas000
- Patyręs narys
- Aviliai:WBC aviliai+ dreve+ seni kelmai
- Bičių šeimų skaičius:35
- Bitininkavimo stažas:15
- Bičių rasė:bakfastas+lietuviska
Standartinė
Re: Žiema 2015-/2016
Kaimisku isrukytu lasinuku irgi nevengiu ,ypac su gerai irugusiu agurku ( be duonos) ir dar gero savos gamybos gyvu vynu (sausu),nes parduotuvese vynas beveik visas pagadintas sulfitais .
ar ne keistai atrodo bitininkai be biciu ,dalijantys patarimus i kaire ir desine ...
nors tai tik primena elementaria demagogija ..
gaila ,kad sio forumo moderatoriams demagogija ir nesamones yra labai arti dusios...
nors tai tik primena elementaria demagogija ..
gaila ,kad sio forumo moderatoriams demagogija ir nesamones yra labai arti dusios...
- greitabite
- Patyręs narys
- Aviliai:Warrė tipo hibridas (med. daugiaaukštis)
- Bičių šeimų skaičius:20
- Bitininkavimo stažas:32
- Bičių rasė:Bakfasto,Karnikos F1
Standartinė
Re: Bičių nuvaikymas nuo korių
Vakar pirmą kartą išbandžiau pluoštinių kanapių sėklų pienelį. Taip patiko, toks geras skonis. Paskaičiau, kad jų auginimui nereikia pesticidų ir trąšų. Turi visas žmogaus organizmui reikalingas medžiagas ir mikroelementus. Žodžiu geras produktas ieškantiems neužterštų produktų, rekomenduoju. Taip patiko, kad suvalgiau dvigubą dozę. Ale po to skaitau, ką ryte parašiau ir netikiu savo akimis. Nu tos kanapės taip fantaziją atpalaiduoja, kad vandeniliu varomi naudoti automobiliai už 20 metų atrodo atpigsiantys iki 1000 eurų. Ant RIMI etiketės apie tokį poveikį neįspėjo. Tik per pietus poveikis atslūgo. Rekomenduoju pabandyti.vinipux rašė:nuo bandomujų pavyzdžių iki mums prieinamos kainos praeis dar oi daug laiko...
ir labai ramiai atsiknosiu apsikabinęs vidaus degimo variklį.
vienas dalykas vienetiniai egzemplioriai, kitas - kai tos naujovės taps masiniu vartojimu, atsiras ir vandens ,arba ir elektros trūkumai ir tt. ir tp.
Kuria išmintim vadovautis? "tinginiai dirba dukart" ar "tinginiai progreso variklis"? Matyt, tingėti verta tik tada, kai to reikia progresui.
- Stebetojas
- Patyręs narys
- Aviliai:Dadano, 1 varšuvinis
- Bičių šeimų skaičius:7+1
- Bitininkavimo stažas:0
- Bičių rasė:Kokios atskrido
Standartinė
Re: Viskas apie varozę
Viskas priklauso nuo koncentracijos ir dozės. Pas tave patį skrandyje turėtų būti 10% druskos rūgštis, kuri padeda sterilizuoti ir virškinti maistą. Jei išgeri rūgštaus gėrimo (pvz. vanduo su citrina), taip pat vartoji rūgštį "į vidų". Bet kažkodėl nieko blogo nenutinka, jei neviršiji dozių ir koncentracijų.rimantas000 rašė: rugstis patekusi i zarnyna naikina mikroflora ,tuo paciu naikina ir imuniteta.Trahejos irgi svarbios ,bet matyt bites sulaiko kvepavima ir didesnes zalos nepadaro.
- rimantas000
- Patyręs narys
- Aviliai:WBC aviliai+ dreve+ seni kelmai
- Bičių šeimų skaičius:35
- Bitininkavimo stažas:15
- Bičių rasė:bakfastas+lietuviska
Standartinė
p.s. citrina nors rugsti ,bet sarmina skrandi ( mazina rugstinguma)
Re: Viskas apie varozę
rugstineje terpeje vyksta medziagu skaidymas ( angliavandeniai skaidomi apie keliolika minuciu ,baltymai keliasdesimt ,riebalai gali buti skaidomi iki keletos valandu) ,bet strerilizacijos ten tiktai nera ,zuna tik jautresnes rugstims bakterijos .Ivairiais duomenimis zarnyne gyvena 200-500 ivairiu rusiu bakteriju.Stebetojas rašė:Viskas priklauso nuo koncentracijos ir dozės. Pas tave patį skrandyje turėtų būti 10% druskos rūgštis, kuri padeda sterilizuoti ir virškinti maistą. Jei išgeri rūgštaus gėrimo (pvz. vanduo su citrina), taip pat vartoji rūgštį "į vidų". Bet kažkodėl nieko blogo nenutinka, jei neviršiji dozių ir koncentracijų.rimantas000 rašė: rugstis patekusi i zarnyna naikina mikroflora ,tuo paciu naikina ir imuniteta.Trahejos irgi svarbios ,bet matyt bites sulaiko kvepavima ir didesnes zalos nepadaro.
p.s. citrina nors rugsti ,bet sarmina skrandi ( mazina rugstinguma)
ar ne keistai atrodo bitininkai be biciu ,dalijantys patarimus i kaire ir desine ...
nors tai tik primena elementaria demagogija ..
gaila ,kad sio forumo moderatoriams demagogija ir nesamones yra labai arti dusios...
nors tai tik primena elementaria demagogija ..
gaila ,kad sio forumo moderatoriams demagogija ir nesamones yra labai arti dusios...
- zilvasss
- BIČIULIS
- Aviliai:daugiaaukščiai, 8 ir 10 rėmų
- Bičių šeimų skaičius:100
- Bitininkavimo stažas:25
- Bičių rasė:bakfastas
Standartinė
Re: Viskas apie varozę
Visą organizmą, kraują šarmina o ne skrandį citrinos.
tinginiai progreso variklis
- rimantas000
- Patyręs narys
- Aviliai:WBC aviliai+ dreve+ seni kelmai
- Bičių šeimų skaičius:35
- Bitininkavimo stažas:15
- Bičių rasė:bakfastas+lietuviska
Standartinė
Siaip skrandzio rugstingumui mazinti rekomenduojama ,citrinas valgyti(vaisius ,darzoviu sultis)
Re: Viskas apie varozę
isivaizduoju ,kaip citrinos keliauja po krauja ,skrandzio neliecia ,( sugeba prasokti tiesiai i dvilikapirste zarna),per kepenis ,inkstus sarmina krauja- keista terorija.Is dalies teisinga ,nes skrandis viso organizmo dalis.Kraujo ph rodiklis turbut vienas stabiliausias visame zmogaus organizme.zilvasss rašė:Visą organizmą, kraują šarmina o ne skrandį citrinos.
Siaip skrandzio rugstingumui mazinti rekomenduojama ,citrinas valgyti(vaisius ,darzoviu sultis)
ar ne keistai atrodo bitininkai be biciu ,dalijantys patarimus i kaire ir desine ...
nors tai tik primena elementaria demagogija ..
gaila ,kad sio forumo moderatoriams demagogija ir nesamones yra labai arti dusios...
nors tai tik primena elementaria demagogija ..
gaila ,kad sio forumo moderatoriams demagogija ir nesamones yra labai arti dusios...
- zilvasss
- BIČIULIS
- Aviliai:daugiaaukščiai, 8 ir 10 rėmų
- Bičių šeimų skaičius:100
- Bitininkavimo stažas:25
- Bičių rasė:bakfastas
Standartinė
Re: Viskas apie varozę
Kraujo ph svyruoja labai nedidelėse ribose, bet tai svarbu.dėl lėtinės acidozės( organizmo užrūgśtėjimo) prasideda įvairios ligos, nes inkstai nebepajėgia išvalyti viso kraujo ir jis tampa taipogi lengvai rūgśtinis
Citrinos yra viena iš priemonių galinčių padėti.
Citrinos yra viena iš priemonių galinčių padėti.
tinginiai progreso variklis
- TRANAS
- BIČIULIS
- Aviliai:Daugiaaukščiai T-18
- Bičių šeimų skaičius:1
- Bitininkavimo stažas:50
- Bičių rasė:Karnika
Standartinė
Re: Viskas apie varozę
Brendžiukas ir rųgštimą, ir cholesterolį gerai mažina....patikrintas reikalas
- Jovita
- BIČIULIS
- Aviliai:daugiaauksciai
- Bičių šeimų skaičius:0
- Bitininkavimo stažas:16
- editape
- Bitininkavimo stažas:2
Standartinė
Re: Maistas ir receptai
Ar medų būtina laikyti šaldytuve, nes maniškis šaldytuviukas sugedo, galvojau, kad reikia remonto, bet dabar pasiskaitęs dvejoju ar iš tikrųjų iš viso man reikia to šaldytuvo - galbūt pakanka kambario temperatūroje sandėliuoti?
- bitutepilkoji
- Patyręs narys
- Aviliai:varšaviniai ir 3 dad prie Kaukinės miško
- Bičių šeimų skaičius:15
- Bitininkavimo stažas:12
- Bičių rasė:mišrios vietinės
Standartinė
Re: Maistas ir receptai
geras natūralus bitučių medus negenda kambario temperatūroje... kažkaip užsiliko medaus nuo 2016 metų... tik viršus truputį patamsėjo, o skonis ir konsistencija,- kreminio medaus... Kretos bitininkai ant savo surinkto medaus indelių datos nerašo... geras medus nerūgsta...