Kaip ten pas ką kokių čiūdų vis bepasitaikytu visvien visiems linkiu ir daug, ir kokybiško medučio, ir švelnių bičių, ir geros ventiliacijos po "sijonais"ir kad brendžiuko nepritrūktumėt

Viskas normalu, jei be grąižų, tai reikia dugną išlupt, kad per atodrėkius kondensatas turėtu pro kur išbėkt.zilvasss rašė:Med be graižų ir tinkliniais dugnais T-18 bitininkauj. Bitynas padorus ir negirdėjau kad verktų. Gal pats prisijungs prie diskusijos ir pasakys kas ir kaip.
Kodėl, prasmė yra, vien patrumpintas rėmas daugiaaukščiams aviliams , mūsų gamtos sąlygomis, jau yra nemažas žingsnis į priekį . Trakiškis Med ir be žiedų sėkmingai bitininkauja. Kiek suprantu Žilvinas irgi panašiai mąsto.kice rašė:[
Be ziedu nebelieka T-18 avilio prasmes. jei jau planuoji daryti toki, tai daryk pagal Trana.
Taigi venteliacinis korpusas yra apačioje ir jis ne tik papildomo šildymo nereikalauja, bet ir padidina šilumos taupymą. Bičių kamuolio šiluma kyla į viršų. Venteliacinis apačioje talkina drėgmės išvėdinimui ir taip pagerina avilio šilumos izoliacines savybes. Plius oro pagalvė apačioje apsaugo bičių kamuolį nuo šalto oro gūsių. Visados po savo bičių lizdais kišu du, tris tuščius korpusus žiemojimo pagerinimui.rimantas000 rašė:...,o ziema kam sildyti papildoma erdve -nes papildomos erdves turi buti nei per daug, nei per mazai ,o tas visas ventiliacinis korpusas ...
Pabandžiau 6 rėmų šeimelei žiemoti su 4korpusų porėmine erdve. Pavasarį tiek ankstyvų perų pridėjo, kad prisivijo kitas šeimas. Porėmis nešaldo lizdo.rimantas000 rašė:
...
poremine erdve laikydamas pagal seimos gausuma.Siulau ,kad tusciai nepliurtume,bent jau pabandyti ,kiek zinau tie ,kurie pabande man padekojo.
Jokio skirtumo, ...jei diktas vyras, ne toks nupiepęs kaip Trans su Pupinu, gali darytis ir iki T-23, o jei ir brendžiuko butelį sunkiai pakeli, tai mažinkis iki T-15 ir dar iš polistirolo korpusą daryk.jonasluksa rašė:Aš dabar galvoju kokio aukščio rėmelius daryt... T18 ar T19???
Kai "suderinau" savo ir bičių interesus, tinkamiausias gavosi T-18, ....bitėms ir motinos darbui patogesnis kai kažkiek aukštesnis iki 23, o bitininkui, kad kažkiek žemesnis iki 15.jonasluksa rašė:Galėčiau ir T-30 pasidaryti, bet nenoriu labai daug sunkumų kilnoti tai labai atsilieptų ateityje nugarai. O koks jūsų manymu būtų perspektyviausias rėmelio aukštis?
Ką gali žinoti, gal ir pavyks, jei galvoje kokybiškų smegenų turi, bet pirmiau siūlau susipažinti su daniškais daugiaaukščiais...jie ten tą tavo klausymą yra gan protingai išsprendę....bet... visa tai tinka, kaip man rodosi, tik polistiroliniams aviliams...jonasluksa rašė:Man va dar klausimas miegot neleidžia...![]()
Dėl avilio stogo. Aš va galvoju ir norėtusi padaryti tokį stogą, kad žiemą būtų sandarus, o vasara galima būtų padaryti taip, kad oras cirkuliuotų ir pro stogą. Ar vertą tą daryti? Aišku TRANAS sakis T-18 su graižais avilyje visos problemos išspręstos su ventiliacija...Nu o aš kaip jaunas durnas nenoriu tų graižų daryt nors tu ką...gal ir vienasieniuose kažką paviks sugalvot??
Įdedu savo gamintų T18 foto, Trano ir kitų bičiulių vertinimui. 7 tokie aviliukai laukia pavasario, kad priimtų gyventojas iš dadanųTRANAS rašė:TAIP, "Bubilas" gamina vos neorginalus, tik su kaikuriais smulkiais Andriaus patobulinimais.
Na aš savo orginalo gal eilinį kartą neaprašinėsiu, perskaityk mano temą "Aviliai' ir viską suprasi, arba įdėk savos gamybos orginalą čia į tą pačią temą "Aviliai" ir aš pasakysiu kuom jis skiriasi nuo mano orginalo.