Puslapis 78

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2016 Sau 09 , 17:01
facelija2015
Sveiki baigiu išprotėti, buvau radusi nuoroda ir saitą kur buvo nurodyta kulimo aparats ANP - 50 duoneliai kulti tas aparatas pagamintas rusijoje, visu bičiuliu prašau jei kas žinot nuorodas prašau parašyti, būsiu labai dėkinga.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2016 Sau 09 , 17:31
Romas3
Liuka rašė:Iš protingų žmonių girdėjau ,kad šaldytos ir atšildytos duonelės bitės neįsisavina,ji ten kažką praranda.Kažin kokia žmogui geriau,bet be šaldymo neis iškult.
Pritariu Liukai, paprastai kuliant be šaldymo neiškulsi. Yra dar būdas nusausintus korius su duonele intensyviai vėdinant išdžiovinti ir po to kulti. Bet tai problematiška. Aš kuliu išimtą iš šaldiklio po vienos paros. O kadangi esu tik mėgėjas ir iškultos duonelės kiekis per metus neviršija 3 kg. iškultą duonelę paskleidžiu šiltame kambaryje ant popieriaus padėto , sakykim, ant platesnės lovos . jei patalpoje oras šiltas ir sausas (o vasarą taip ir būva)per maks. savaitę išdžiūva, jei laikas nuo laiko pamaišai. Jau ne vieni metai taip darau ir per žiemą ją suvartoju. Gal todėl dar ir dabar Jums rašau. :)

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2016 Sau 09 , 17:41
Romas3
facelija2015 rašė:Sveiki baigiu išprotėti, buvau radusi nuoroda ir saitą kur buvo nurodyta kulimo aparats ANP - 50 duoneliai kulti tas aparatas pagamintas rusijoje, visu bičiuliu prašau jei kas žinot nuorodas prašau parašyti, būsiu labai dėkinga.
O mažus kiekius duonelės iškulti galima naudojant patarimą iš jotube. Sušaldytus , nusausintus korius su duonele įdėkite į lininį maišelį ir padaužykite į sieną. Po to persijokite ir išpūskite ventiliatoriumi dulkes.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2016 Vas 10 , 00:14
Rimas007
facelija2015 rašė:Sveiki baigiu išprotėti, buvau radusi nuoroda ir saitą kur buvo nurodyta kulimo aparats ANP - 50 duoneliai kulti tas aparatas pagamintas rusijoje, visu bičiuliu prašau jei kas žinot nuorodas prašau parašyti, būsiu labai dėkinga.
http://beejournal.ru/inventar-i-oborudo ... i-v-rossii

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2017 Lap 11 , 18:02
Sergijus
Chebryte, gal kas žinot, kiek už iškultos ir išdžiovintos duonelės kilogramą, mokama? Kūlėjui, ta prasme? :think:

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2017 Lap 11 , 21:39
GintautasJakaitis
Sergijus rašė:Chebryte, gal kas žinot, kiek už iškultos ir išdžiovintos duonelės kilogramą, mokama? Kūlėjui, ta prasme? :think:
kiek girdėjau apie 2 europietiški.Informacija nepatikrinta100%, todėl gali skirtis pas skirtingus kūlėjus

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Geg 01 , 18:56
darius29
ka galvojate apie toki duoneles rinkima? https://www.youtube.com/watch?v=ZUALSsszL9E

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Geg 03 , 09:32
zilvasss
kinai dirbtinius kiaušinius moka pagaminti.norėtum pusryčiams tokių ? jeigu rimtai, duonelės fermentacijoje dalyvauja bakterijos laktobacilus ir streptomyces grybeliai.gan įdomus fermentacinis procesas vyksta.pats kimšdamas žiedadulkes gali užnešt kitokių mikroorganizmų ir pagamint vidurius laisvinančių vaistukų, o ne duonelę. :lol:
manau reikia ieškot metodikų, kad bitės duonelės daugiau prigamintų, o ne paties ją presuoti.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Geg 04 , 22:52
rimantas000
jei ten ziedadulkes kemsa ,tai iki duoneles bus dar toli toli ,gal ten kemsa duoneles gabaliukus ,tai tas produktas bus panasus i duonele, cia labai gerai pastebejo Zilvinas,fermentai ir temperaturinia rezimai fermentams veikti yra ne ka maziau svarbesne dalis nei ziedadulkes .Fermentacijos metu gauname viskiai kita produkta ,jei tinkami fermentai ,tai produktas duos naudos valgytojui ,o jei netinkamos bakterijos -grybeliai ,tai gali but nuodas .

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Rgp 31 , 22:06
ZemaitijosMedus
Gal kas yra savadarbiai pasdare duonelės džiovykle ir kaip galima pasidaryti namų salygom ta ďžiovykle

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Rgp 31 , 22:28
ZemaitijosMedus
Patarkite žmogui kuris neturi džiovyklės duoneliai ką daryt kaip džiovinti

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Rgs 01 , 07:04
egidukas
nusiperki vaisių džiovinimo aparatą kokiam prekybos centre, 9 stalčių, įtiesi tinkliuką ir džiovini. Kainuoja nedaug ir veikia gerai, galima dziovint ir uogas, ir grybus.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Rgs 01 , 08:33
zemaitim

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Rgs 03 , 14:21
KABOOM
Pavasari buvo prinesta be proto daug ziedadulkiu. Dziaugiausi kad rudeni duoneles be proto bus. Deja per vasara musiau suvalge. Buvau rades viena posta kad ima ir pavasari duonele sviezia. Gal gali kas placiau papasakoti? :think:

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Gru 20 , 23:18
katukas
auha

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Gru 20 , 23:24
katukas
sveiki. Gal kas bandet wilaros kulimo masina SPRAGILA .Ar verta demesio Ar gerai iskulia duonele

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Gru 21 , 13:13
satna
bandžiau: tinkama, bet:
priedas kuris skirtas suberti duonelei - niekam tikęs - pilnas kambarys būtų duonelės išbarstytos. Todėl vietoj jos naudojau ortakį.
Iškulia neblogai, bet norint idealaus rezultato gavau kulti du kartus ( tai galimi papildomi duonelės netekimai). Bet antro karto nuokulas mano manymu būtų gal galima panaudoti bitėms pavasarį
Kuliant pastoviai užsikiša sietelis - ypač dirbant greičiau, todėl nenorint pastoviai drebint rankiniu būtų - tiktų įtaisyti kokį miniatiūrinį kratutyvėlį (nors tinka ir taip)
Sietelis yra tik vienas, o mano nuomone reik dviejų, todėl nuokulas persijojau per savo gamybos sietelį.
Bendra mano išvada : normalus daiktas, kuriam būtini nesudėtingi patobulinimai

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Gru 21 , 16:28
vidmantask
KABOOM rašė:Pavasari buvo prinesta be proto daug ziedadulkiu. Dziaugiausi kad rudeni duoneles be proto bus. Deja per vasara musiau suvalge. Buvau rades viena posta kad ima ir pavasari duonele sviezia. Gal gali kas placiau papasakoti? :think:
Pavasarį išimta duonelė dar nėra gerai subrendusi, todėl ją imti nepatartina. Duonelė susifermentuoja maždaug per mėnesį, kai avilyje yra palanki temperatūra ir drėgmė. Iškūlus, džiovinama maždau iki 40 laipsnių temperatūroje. Vaisių džiovyklos nėra labai geros, maža vietos, stalčiukai puskiauriai. Aš džiovinu taip, karštu oru.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Gru 22 , 16:25
moskibots
Gal pasidalinsit, kaip tiksliau įvertinti ar duona gerai išdžiūvus. Man kažkaip kiekvienais metais gaunasi skirtingai ir negaliu nusprest kaip geriau.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2018 Gru 22 , 18:57
vidmantask
moskibots rašė:Gal pasidalinsit, kaip tiksliau įvertinti ar duona gerai išdžiūvus. Man kažkaip kiekvienais metais gaunasi skirtingai ir negaliu nusprest kaip geriau.
Duona geriau neperdžiovinti, negu padaryti kaip akmenėlius. Pirkėjai visada mėgsta lengviau kramtomą. Recerptėlio tikslaus neturiu, per eilę metų esu damušęs ranką, kaip saknt iš akies. Be to dar reikia atminti, kad duonelė jau bičių užkonservuotas, subrendęs, ilgesniam laikui skirtas produktas. Džiovinu maždaug apie parą. Naktį nebejungiu džiovyklos, džiūsta savarankiškai kol atvėsta. Ryte patikrinu, jei dar pasirodo minkštoka dar kelias valandas pakaitinu. Patikrinti labai nesunku. Pasemi saują duonelės ir suspaudi, o tada tą gautą kamuoliuką nykščiu lengvai prilietęs stumteli, visas kamuoliukas turi greit pabirti. Reiškia išdžiuvusi. Džiovykloje dar kontroliuoju termometrais kurie rodo ir drėgmę.