Puslapis 68

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2012 Spa 03 , 16:14
cezis
karak rašė:Norejau pasiteirauti, kur perkate tuos uzpaudziamus maiselius biciu duonelei pakuoti? Kazkaip maximoj ir rimi radau tik dideles talpos :think:
Įvesk Google "Minigrip maišeliai" ir viską sužinosi ;)

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2012 Spa 03 , 17:37
Liuka
karak rašė:Norejau pasiteirauti, kur perkate tuos uzpaudziamus maiselius biciu duonelei pakuoti? Kazkaip maximoj ir rimi radau tik dideles talpos :think:
Kaune urmo bazėj visokių yra pas tuos kas visokia fasavimo tara prekiauja.Gariūnuose irgi turėtų būt :)

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2012 Spa 03 , 18:47
karak
Dėkui už atsakymus. Radau per google'ą kas tais minigrip maišeliais prekiauja, o ar parduoda mažą kiekį ryt išsiaiškinsiu.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2012 Lap 02 , 17:23
aivarasbakanas
Med rašė:Pirma kart girdziu, kad saldymas blogina produkto kokybe. Saldymas vienas is geriausiu konservavimo budu. Net karosas ar varle uzsalusi ir atitirpusi atgyja, o jus cia apie tai kaip blogai saldyti produktus.
senas postas, bet gal kam pravers.

jei vitaminai mineralai daržovėse prarandami šaldant, tai ir duonelėje jie turi būti prarandami taipogi.
va kokie kiekiai procentiškai prarandami šaldant daržoves:

Vitaminai:
Vitaminas A 5%
Likopenas 5%
Liuteinas ir zeaksantinas 5%
Vitaminas C 30%
Tiaminas (B1) 5%
Riboflavinas (B2) 0%
Niacinas (B3) 0%
Vitaminas B6 0%
Folio rūgštis (B9) 5%
Vitaminas B12 0%

Mineralai:
Kalcis 5%
Geležis 0%
Magnis 0%
Fosforas 0%
Kalis 10%
Natris 0%
Cinkas 0%
Varis 10%
* šaltinis http://www.nutritiondata.com" onclick="window.open(this.href);return false;.

p.s. su džiovinimu aukštoje temperatūroje tas pats/panašiai.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2012 Lap 03 , 00:31
cezis
Hmmm, sakyčiau labai nedaug teprarandama. Dėl tiek neverta sukti galvos. Klausimas kiek prarandama vien dėl to, kad laikas bėga... :think:

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2012 Lap 03 , 14:21
vidmantask
Žymiai daugiau duonelės ir kartu vitaminų prarandama pas duonelės kūlėjus, jei pats nesugebi išsikulti.....

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2014 Rgp 18 , 18:01
medlaizis
Gal kas bandėt gamint bičių duonelės-medaus pastą, kaip kad šitam filmuke bičiulis gamina?
" onclick="window.open(this.href);return false;

Galvoju ar galima su medum maišyti nedžiovintą duonelę? T.y. katik iškultą. Paėmiau 0,5 kg smulkios frakcijos likučių po sijojimo ir prapūtimo. Ten pagrinde puselės, aišku ten yra šiek tiek ir vaško. Sumaliau mėsmale, tačiau gavosi gerokai tąsesnė nei duotoje nuorodoje. Matomai jis mala džiovintą (arba ką tik iš šaldiklio??).

Klausimas ar šią pastą galima gamint iš nedžiovintos duonelės? Visgi jei imsime esamą medaus ir nedžiovintos duonelės drėgnumo procentą - skaičiuoju kad nemažai vandens produkte yra.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Sau 02 , 20:52
LLaurynas
Sveiki,

Gal yra kazkokios rekomendacijos, kiek patartina vartoti biciu duoneles, kad nepadauginti? Stovi iskulta duonele slajikelyje, valgau, skanu. Bet pagalvojau, kad cia gal per daug nepatartina? Laurynas

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Sau 02 , 22:05
Sergijus
Jei netriedi, vanas viskas gerai, "dozės" neviršyji... ;)

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Sau 03 , 17:04
zilvasss
Šaukštas dienai. Jeigu sportuoji ar meilužių daug turi, galima truputį daugiau :)

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Sau 03 , 17:30
Sergijus
Žilvinai, kiek žinau, tai tu nesportuoji, bet valgai po 2 šaukštus duonelės. Išvada...? ;) :bee

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Sau 03 , 18:12
zilvasss
Žmona irgi duonelę mėgsta :)

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Sau 03 , 18:43
LLaurynas
Cia, kad per daug laiminga aplinka netaptu, pasitikslinsiu. Kalba eina ne apie arbatini sauksteli, bet apie valgomaji sauksta? Dekui! Laurynas

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Sau 04 , 13:17
zilvasss
taip, "sriubinis" šaukštas.tik nevalgykit duonelės ant tuščio skrandžio.Vakare irgi nepatartina, miegoti trukdo.
manau bitininkai daro didelę klaidą pardavinėdami duonelę mažais įpakavimais po 100 gr.žmonės suvalgo kelis duonelės gabaliukus kaip aspirino tabletę ir tikisi jos nuostabaus poveikio.tai arba iš taupymo ar nežinojimo.Efekto nebūna ir duonelės daugiau neperka.Aš pardavinėju pakuotes mažiausiaspo 300 gr.tą kiekį suvalgius, poveikis garantuotas.Beje neverta nusipiginti parduodant duonelę.jos savikaina ir taip aukšta, gaunami nedideli kiekai.Kitas efektas, tai psichologinis.Argi pigus papildas (vaistas, vitaminas ) gali būti efektyvus ? kuo brangesnis, tuo geriau veikia :shame: . kvaila, žinoma, bet taip yra.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Lie 29 , 12:39
Drain
Sveiki,

Gal galetumete pasidalinti informacija, kas Kaune ar Panevezyje nebrangiai kula buciu duonele ir kokios dabar kainos uz 1 kg zaliavos? :)

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Lie 29 , 16:30
Rimtautasm
Sveiki,
Turiu keletą klausimų:
1. Duonelę iškūlus šaldyti ir vartoti po šaukštą iš šaldymo kameros ?
2. Džiovinti 35 laipsnių temperatūroje džiovykloje 4-5 dienas ir tada sandariai supakuoti ir vartoti ?
3. Šaldytą užpilti medumi ir vartoti ? (įdomu ar nepradės rūgti)
4. Išdžiovintą užpilti medumi ir vartoti ?

p.s Iš biednumo praeitais metais taikiau pirmą variantą.
Dabar nusipirkau džiovyklą :)

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Lie 29 , 20:32
kice
Ar tik nebus geriausias pirmas variantas, kai kalba eina apie vitaminus, pvz ?

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Lie 29 , 23:06
Liuka
Iš protingų žmonių girdėjau ,kad šaldytos ir atšildytos duonelės bitės neįsisavina,ji ten kažką praranda.Kažin kokia žmogui geriau,bet be šaldymo neis iškult.

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Lie 31 , 18:43
Rimtautasm
Sveiki,
Nėr atsakymo nėr...Tai ar džiovinti ar šaldyti ?
Ir jei džiovinti - kokioje temperatūroje ir kiek ilgai ?
Sako paimi išdžiovintos duonos sauja, suspaudi delne ir jei atleidus nesulimpa - vadinasi išdžiuvo ;)

Re: Duonelės džiovinimas

Parašytas: 2015 Rgp 03 , 16:45
vilona
Rimtautasm rašė:Sveiki,
Nėr atsakymo nėr...Tai ar džiovinti ar šaldyti ?
Ir jei džiovinti - kokioje temperatūroje ir kiek ilgai ?
Sako paimi išdžiovintos duonos sauja, suspaudi delne ir jei atleidus nesulimpa - vadinasi išdžiuvo ;)
Džiovinti, kiek žinau, reikia ne aukštesnėje, kaip 40 laipsnių temperatūroje.