Puslapis 910

Re: Abato Varre avilys

Parašytas: 2013 Spa 08 , 12:46
greitabite
zalias7 rašė: Tai kam pateiki pletkus kaip fakta kur girdejai pries 20 metu ? . Kad ilgai neieskot paziurek "Люди и пчелы" " onclick="window.open(this.href);return false; (ten dar 2 dalis yra) rusu bitininku vadas ka sneka ir siaip grazus filmas. Kaskur dar buvo , kad rekomenduoja maitinanciom motinom speneli pries maitinant medum patepti ir t.t.

Buvo toks protingas zmogus Seneka ir pasake jos protingus tokius zodzius: Kaip pasaulyje butu tylu, jei visi sneketu tik tai ka zino.........
Zalias7,
Nepatingėjau padaryti naują paiešką. Pasirodo JAV ant visų medaus pakuočių privalo būti parašyta, kad kūdikiams iki 1 metų medaus draudžiama duoti. Bet kitose šalyse kitaip.
http://www.wisegeek.org/why-shouldnt-in ... -honey.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.honey-health.com/honey-for-children/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Abato Varre avilys

Parašytas: 2013 Spa 08 , 20:14
zalias7
Mano anglu ne ant tiek, kad tiksliai suprast tuos straipsnius, principe man dzin ka ten duodi ar neduodi savo vaikams. Mitu bitinikysteje dauk, nebezinai kuo tiketi, todel noretusi kaskuo paremtu faktu.

O pas amerikiecius dauk ka raso, ten gyvena 5-6% pasaulio zmoniu ir 50% pasaulio juristu ...

Visur turi buti saikas, be vandens gi negali isgyvent, bet susiversk kibira ant karto ....

Re: Abato Varre avilys

Parašytas: 2013 Spa 19 , 14:06
Vasarinis
greitabite rašė:Zalias7,
Nepatingėjau padaryti naują paiešką. Pasirodo JAV ant visų medaus pakuočių privalo būti parašyta, kad kūdikiams iki 1 metų medaus draudžiama duoti. Bet kitose šalyse kitaip.
http://www.wisegeek.org/why-shouldnt-in ... -honey.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.honey-health.com/honey-for-children/" onclick="window.open(this.href);return false;
Siūlau pasižiūrėti filmą „Daugiau nei medus“ (MORE THAN HONEY) ir bus aišku, kodėl JAV draudžiama kūdikiams duoti medaus. O ir suaugusiems kažin ar tokį medų rekomenduoti galima.
Bet tai ne medaus problema, o ekologijos...

Re: Skystas medus

Parašytas: 2013 Gru 28 , 18:49
Zalvarnis
Medus fotografuotas spalio 7 d. pirmoje nuotraukoje ir tas pats medus (pirmas iš kairės) gruodžio 28 d. antroje nuotraukoje. Suktas liepos pradžioje.
Medus 2013-10-07.JPG
MEDUS 2013-12-28.JPG

Re: Skystas medus

Parašytas: 2013 Gru 28 , 19:59
Kest
Zalvarnis rašė:Medus fotografuotas spalio 7 d. pirmoje nuotraukoje ir tas pats medus (pirmas iš kairės) gruodžio 28 d. antroje nuotraukoje. Suktas liepos pradžioje.
Medus 2013-10-07.JPG
MEDUS 2013-12-28.JPG
Turėtų būti pakankamai šilta patalpa
Kest

Re: Skystas medus

Parašytas: 2013 Gru 29 , 12:27
Zalvarnis
Turėtų būti pakankamai šilta patalpa
Kest[/quote]

Rūsys po namu. Vasarą 18°C, dabar 14°C. Tamsu. Visą laiką pradeda kristalizuotis nuo to krašto kur šiek tiek per plyšius prasiskverbia šviesa. Išsuku ir išpilstau tą pačią arba kitą dieną kai išimu iš avilio.

Re: Skystas medus

Parašytas: 2013 Gru 29 , 12:37
edmundas
Ar drėgme nustatei jei didelė sunkiai kristalizuojasi

Re: Skystas medus

Parašytas: 2013 Gru 29 , 13:13
Zalvarnis
edmundas rašė:Ar drėgme nustatei jei didelė sunkiai kristalizuojasi
Čia gali būti didesnė tik viduriniame stiklainyje. Kraštiniuose matosi iš kybančių gliukozės kristalų - medus tirštas.
Visi sukti liepos mėn iš pilnai užakiuotų meduvės korių.
Tokio medaus yra likę tik keli stiklainiukai. Lauksiu toliau.
Kitas medus susikristalizavęs normaliai.
Tarp kitko - kas nusipirko ar gavo dovanų, vėliau prašydavo būtent tokio nesusikristalizavusio. Labai kvapnus ir skanus :)

Re: Skystas medus

Parašytas: 2013 Gru 29 , 22:01
deivido
Čia gali būti didesnė tik viduriniame stiklainyje. Kraštiniuose matosi iš kybančių gliukozės kristalų - medus tirštas.
Visi sukti liepos mėn iš pilnai užakiuotų meduvės korių.
Tokio medaus yra likę tik keli stiklainiukai. Lauksiu toliau.
Kitas medus susikristalizavęs normaliai.
Tarp kitko - kas nusipirko ar gavo dovanų, vėliau prašydavo būtent tokio nesusikristalizavusio. Labai kvapnus ir skanus :)[/quote]
Įdomu iš kokio augalo toks medus?

Re: Skystas medus

Parašytas: 2014 Sau 09 , 23:39
Stebetojas
aivarasbakanas rašė: Kita vertus jei šeimoje žmonės naudoja ar taip ar taip cukrų, rafinuotą, tai bus DAUG sveikiau jei jį pakeis medumi. Ir jei vaikai vietoj čiulpinukų sučiulps medaus šaukštą (bet ne iš medaus padarytą čiulpinuką, kuris kaitinant ir verdant daromas)
Bus truputį offtopicas, bet iš medaus galima padaryti čiulpinuką jo nekaitinant. Reikia medų džiovinti.
Tą pastebėjau kai pridedu dubenėlį medaus ir laikau virtuvėj ant stalo. Per kokį mėnesį laiko tas medus būna suvalgomas, bet ant sienelių lieka šiek tiek medaus prilipę. Tas medus padžiuvęs tampa panašus į ledinuką. Sunkiai nusigramdo, bet labai neblogai būna tokį pakramtyt.

O dabar į temą. Spėju, kad ten bus akacijų medus. Pagal aprašymą akacijų medus yra šviesiausias, beveik baltas, su vos pastebimu kre­miniu ar žaliu atspalviu. Jis ilgai, net dvejus metus, gali nesikristalizuoti. Šis medus yra vienas iš saldžiausių (Šaltinis http://lt.wikipedia.org/wiki/Medus) Be to, akacijos žydi birželio mėn. Pasidomėk, gal kokia kaimynė gyvatvorę iš jų pasodino.

Re: Skystas medus

Parašytas: 2014 Sau 09 , 23:57
Stebetojas
Dar papildysiu. Facelijų medus taip pat ilgą laiko tarpą nesikristalizuoja. Gal kas buvo užsėjęs jomis lauką? Pernykštis birželis buvo gana šaltas, o facelijai tai netrukdo.

Re: Skystas medus

Parašytas: 2014 Sau 10 , 19:42
vigintas
deivido rašė:Čia gali būti didesnė tik viduriniame stiklainyje. Kraštiniuose matosi iš kybančių gliukozės kristalų - medus tirštas.
Visi sukti liepos mėn iš pilnai užakiuotų meduvės korių.
Tokio medaus yra likę tik keli stiklainiukai. Lauksiu toliau.
Kitas medus susikristalizavęs normaliai.
Tarp kitko - kas nusipirko ar gavo dovanų, vėliau prašydavo būtent tokio nesusikristalizavusio. Labai kvapnus ir skanus :)
Įdomu iš kokio augalo toks medus?[/quote]
Faceliju .As seju nemazai faceliju, tai medus ilgai nesicukruoja

Re: Skystas medus

Parašytas: 2014 Sau 10 , 20:01
Vasarinis
Stebetojas rašė:Dar papildysiu. Facelijų medus taip pat ilgą laiko tarpą nesikristalizuoja. Gal kas buvo užsėjęs jomis lauką? Pernykštis birželis buvo gana šaltas, o facelijai tai netrukdo.
Facelijos meduje vyrauja fruktozė, todėl medus ilgai nesikristalizuoja. Meduje iš kryžmažiedžių augalų (rapsas, garstukas) vyrauja gliukozė, todėl jis kristalizuojasi greitai...

Re: Skystas medus

Parašytas: 2014 Sau 19 , 16:04
AndriusMasa
Man patinka sita atsakymas:) traukiu užrašų knygute:)

Re: Skystas medus

Parašytas: 2015 Sau 04 , 14:11
lioliolioms
Kaip naturaliai padaryti ilgai nesusikristalizuojantį ir nepakeičiantį savo baltymo struktūros medų?

Re: Skystas medus

Parašytas: 2015 Sau 04 , 14:18
moskibots
lioliolioms rašė:Kaip naturaliai padaryti ilgai nesusikristalizuojantį ir nepakeičiantį savo baltymo struktūros medų?
Medų reikia priimt tokį koks jis yra ir nieko su juom daryt nereikia.

Re: Skystas medus

Parašytas: 2015 Sau 04 , 14:23
zilvasss
medus ne mėsa ir ne pienas.baltymo ten nėra.
lyg ir pilnatis, bet kažkodėl aš šiandien kantrus ir geranoriškas į kvailus klausimus atsakinėdamas :think: :lol:

Re: Skystas medus

Parašytas: 2015 Sau 04 , 20:54
Duona
zilvasss rašė:medus ne mėsa ir ne pienas.baltymo ten nėra.
lyg ir pilnatis, bet kažkodėl aš šiandien kantrus ir geranoriškas į kvailus klausimus atsakinėdamas :think: :lol:
Lipčiuje yra baltymų berots iki 2g. Kg..

Re: Skystas medus

Parašytas: 2017 Rgp 14 , 15:51
Muse
Kaitinant medus praranda gerasias savybes. O naturalus medus ir turi sutirsteti, nes is jo isgaruoja vendens perteklius.

Re: Skystas medus

Parašytas: 2017 Rgp 14 , 16:16
zalias7
Muse rašė:Kaitinant medus praranda gerasias savybes. O naturalus medus ir turi sutirsteti, nes is jo isgaruoja vendens perteklius.
Eik dar paskaityk literaturos :beer: