Liuka rašė:Jovita rašė:... Taciau, kad piktus negerus bitininkus puola bites, o geru - ne, juk zinote, kad nesamone. Piktos bites puola pagal nuotaika. Nepiktos bites ir piktu zmoniu nepuola...
O man tai baisiai patinka tuo piktnaudžiaut.Krapšatais ką prie avilio,o prireikė kokiam žmogeliui,tai ir šaukia iš tolo,susišnekėt neina,o prieit bijo.Va tada pasakai,kad gerų žmonių negelia ir iškart matosi kas ,kaip apie save galvoja.Velnių prisišveitę dar pasitraukia toliau, geriečiai kas drąsiai eina,kas abejoja ir rizikuoja,o kai pasiseka,tikrai neįgele,tai laimingi palieka pasitikrinę tą savo gerumą.Ramios tos mano bitės,bet tai gali kokia netyčia ir įgelt,nu bet ką aš galiu padaryt,jei tas žmogus negeras![]()
Dar yra posakis"durną ir bažnyčioj muša".Nesunku gi nueit ir pasitikrint pro retą
Tarpu bitininkų,kaip ir tarp eilinių žulikų būna ir čigonų.Vieni tik šiaip liežuviu plaka,tai mat juos velniai,čia dar pakenčiama.Tačiau naujieji bitininkai-čia nauja rūšis.Naktį apsižvalgę ir apsitarę užkimš jūsų avilių lakas ir išveš nežinoma jums kryptimi,tikėdamiesi prasigyventi iš kito žmogaus vargo ir rūpesčio.
Tegul gyvena,bet argi čia gyvenimas?Jų gal bitės ir negels,bet ar negels sąžinė visą sumautą gyvenimą?