![]() |
![]() |
![]() ![]() |
vaidutis rašė:Norėčiau sužinoti iš patyrusių kolegų apie duonelės džiovinimo ypatumus,nes kyla problema dėl išdžiovinimo kokybės nustatymo norėtųsi neprarasti svorio perdžiovinant bet ir nepalikti drėgnos, kad supelytų
Med rašė:Manau truputi skiriasi kur dziovint "pusfabrikati", o kur jau produkta t.y. duonele. Duonele nesuges ir prie 30 ir prie 15 jei ji bus dziovinama sausoje patalpoje. Duonele - tai jau paciu biciu uzkonservuotas, paruostas ilgesniam saugojimui produktas. Ziedadulkes tik to produkto sudedamoji.
TRANAS rašė:Aš būčiau linkęs labiau pritarti barmeno "komentarui" dėl tos duonelės džiovinimo. Kiek pačiam teko susidurti, tai šitaip "džiovinti", kaip rekomenduoja Austėja2, pavadinčiau "gadinti". Būtų gerai, kad tuo klausimu pasisakytų tie kurie kas rudeni pagamina nemažai tos duonelės, arba pakomentuotu pats pagrindinis supirkėjas Lietuvoje - vilniškis Algis Ž.
Aš irgi šiuo klausimu nesu labai kompetatingas, tik manau, kad turėtų būti kažkas panašaus į žiedadulkių džiovinimą, o jei žiedadulkęs "džiovinsime" prie 30 temperatūros ir kokias tris savaites, tai TIKRAI jas bus galima išmesti.
Sergijus rašė:Tamsta Austėja,aš girdėjau,jog visą mūsų duonelę ir žiedadulkes,išveža į jungtinius arabų emiratus ir šeria juomis,lenktyninius žuirgus...![]()
Gal būt,mano žinios ir pasenusios,ale,nė 30 procentų žiedadulkių ir duonelės,nelieka Lietuvoj.
vidmantask rašė:Jei kambaryje džiovinsime duonelę, tai garantuota, kad šeimyna tokią alerginę slogą įsitaisys, kad ooo.... Turiu tokį patyrimą, vien kuldamas uždaroje patalpoje, tokį slogą įsitaisiau, gal du mėn. vargau... Duonelei ar žiedadulkėms išdžiovinti naudoju džiovyklą, kur temperatūra nustatoma iki 40 laipsnių ir nereikia nei paros džiovinti. Kai duonelę suspaudi saujoje ir vos palietus ji subyra, atsiskiria gabaliukai, reiškia pilnai išdžiuvusi. Tokią sufasuoju po 0,5 kg politeleno maišeliuose(užspaudžiamuose), sudedu į tarybinius medaus bidonus ir puikiausia laikosi kol realizuoji.
Austeja2 rašė:Atsakymai į du aukščiau pateiktus klausimus:
1. 100 ml talpos inde telpa maždaug 70 - 75 gr. džiovintos duonelės.
2. Iš vienos šeimos duonelės (džiovintos) galima gauti 0,5 - 1,0 kg (priklauso nuo šeimos stiprumo bei gamtinių sąlygų).
Grįžti į Bitininkystės produktai
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių
Reklama | ||
---|---|---|
![]() | ||