Skystas medus

Medus, vaškas, duonelė, pikis.....

Skystas medus

Standartinė Admin 2008 Geg 16 , 11:55

Admin
veiki,

Kaip padaromas skystas medus pardavimui? Šildomas? Tiksliau sakant peršildomas?
Ir kas yra medaus filtravimas? Kam tai reikalinga ir kaip tai daroma?

joli
Vieni nori medaus su koriukais, o kiti švaraus-tada iš medsukio leidžiant tenka košti per koštuvą.
O dėl skysto medaus, nors pirkėjai dar jo nori ir vėlų rudenį, kažkaip nesąžininga man atrodo jį šildyt tiek, kad suskystėtų, geriau pirkėjus šviest ta tema.

jonas
Bitininkai su tokia medaus prekyba turėtų stipriausiai kovoti, nes krautuvininkai susicukravusį medų šildo ir dažniausiai užmuša medaus fermetus, sunaikina kvapus, todėl jis netenka savo mediciniškų savybių ir prilygsta dirbtiniam medui. Tas sumažina medaus suvartojimą ir jo kainą. Medus iš bitininko turi patekti vartotojui nepakeistoje fomoje.

J.Kriščiūnas "Bitininkystė" 1936 m. leidimas 568psl

sauliusb
ažkokiu būdu suplakus medų galima pasiekti, kad jis nesusikristalizuotų. Deja nežinau, kaip tai daroma - tik keliose vietose esu radęs užuominų apie vadinamą "kreminį medų"
http://bites.lt/lt/siulome_medaus

Admin
Kažkada bandžiau su mikseriu išplakti medų: jis liko tokios kreminės spalvos ir idomios konsistensijos, tačiau pastovėjus kokį mėnesį vėl pradėjo panašus būt į skystą medų Smile taigi kaškas ne taip

SG
Kažkada domėjausi.
Esmė tokia, kad išsuktas medus porą kartų į parą yra išmaišomas.
Neprisimenu kiek laiko taip daroma.
Dėl tokio maišymo neleidžiama susidaryti "cukraus" kristalams.
Kaip suprantate, ne rankomis maišo, naudoja įrengimus.

Vaidas
Pabandysiu trumpai apibudinti ir atsakyti i sia tema:
Medaus (tikrai geras) kristalizavimasi yra naturalus ir neisvengiamas dalykas. Kristalizavimosi greitis ir "tvirtumas" priklauso nuo augalu, kaip medus laikomas isukus ir kt.
Kristalizacija galima sumazinti, bet jo isvengti neimanoma, nepakeitus jo strukturos.

kai neivyksta kristalizacija- medus lieka skystas, kadangi kristalai negali sukibti (na tariant paprastasi zodziais).Tai galima padaryti stipriau nei 47-52 laispniais (priklausomai nuo rusies) pasildzius medu. Taciau perkaitinus medu (kaip ir minejo kolegos) pasikeicia ne tik kristalizacija, bet ir kitos medaus savybes (virs 40 laispniu jau ima keistis baltimai ir kt.), tarp ju fermentai (kurie labai jautrus silumos ir rugstines terpes pasikeitimui), kaikurie vitaminai sumazeja, ir kitos savybes pablogeja.

Daline kristalizacija- kai nesuardoma kristalizacija, o tik suardiomos kristalu jungtys. Medus susikristalizuoja, taciau nestipriai (kaip grietine), tai ir yra vadinamas "kreminis medus".
Tai galima padaryti "sujudinus" medu. Apie dvi savaites kasdiena du tris kartus reikia medu maisyti su spec, (arba savos gamybos, patartina medine) lopetele (na kaip mikserio galas). Suardzius kristslu jungtis medus nebesusikristalizuoja stipriai.

Jei medus (pilnai susikristalizaves) susildomas iki 40 laipsniu, tai jis suminksteja (kartais net suskysteja), taciau po kurio laiko vel tampa kietas.Tai galima pasinaudoti norint sufasuoti metu ziema, taciau sunku pvz kibira susildyti. tam reikia ji laikyti siltoje temperaturoje keliolika valandu, kad vienodai suminstetu, ir nebutu pakenkta jo kokybei.


Sia informacija turetu zonoti ne tik tiekejai, bet ir vartotojai. Kaip, koki medu ir pagal kokias savybes pasirinkti, kad neapsigautu.

Esu ne karta mates parduotuvese, tikrai gera medu SUGADINTA, del nezinojimo (arba net nenorejimo zinoti).
Taip tiekejas sugadina @marke@ ne tik sau, bet ir visiems bitininkams, suteikdamas pirkejui nepasitykejimo medaus kokybe.


Tad mieli bitininkai, mano prasymas!!!

1.NEDARYKITE NESAMONIU
2. Informuokite kolegas
3. Suteikite zinias pirkejus
4. Bendradarbiaukime tarpusavyje

Admin
Taip - BENDRAUTI tarpusavyje ir dalintis patirtimi - čia ir yra pagrindinė forumo ideja.

Robertas
Dėl kristalizacijos, pastebejau toki dalyką kad medu laikant virš 20C temperaturos jis lėtai kristalizuojasi ir iki pavasario islieka pusiau skystas.

Vaidas
Na as dali medaus laikau verandoje (kur temperatura zemesne)
O kita dali kambaryje, tai siltpje vietoje medus minkstesnis...

Taciau ir tas ir tas susikristalizuoja, skiriasi tik kietumas (bet ir kietesnis pabuves kambaryje suminksteja siek tiek)

jonas
Pažiurėkite norfoje yra lietuviško skysto NATŪRALAUS medaus,o šalia dirbtinis kuris tik kaina skiriasi

Austeja
Apie kremini medu...
Medus yra linkes kristalizuotis.Pavasarinis medus(rapso, pieniu) kristalizuojasi dideliais kristalais ir buna ypatingaiu kietas, jei tie kristalai nera sulauzomi..Vasaros medus ir kitas kristalizuojasi smulkiais kristalais ir lieka minkstesnis. Kristalu sulauzymas vadinamas medaus maisymu, kiti sako plakimu.Tiksliausiai atitikmuo butu maisymas. Kristalai visu pirma susidaro indo apcioje ir palei sieneles.Taigi, ten ir svarbiausia yra juso sulauzyti.Uztenka medu maisyti viena -du kartus per diena po 5 minutes. Viena -dvie dienas.Bet cia pasidyro jau labai smagu.Nes maisyti reikia ne bet kada, o butent tuomet, kai medus ima kristalizuotis.Skysta medu maisyti neturi jokios prasmes.Tai tik zaidimas. Kai medus ima keisti spalva, tada pirmyn su mentele, su spac masina ar dar kuo.Uzsienyje yra daug tokiu aparatu.Gaila, nemoku dar ideti nuotrauku cia.
Maisymo greitis turi buti letas. Negalima imaisyti oro. Greitas maisymas nieko neduoda.
Toks medus ir vadinamas kreminiu, gerai tepamas ant duonos.Uzsienyje klientai yra kaip "treniruoti" tokiam medui.Jie nori jo tokio.
Bet zavetis juo nereiketu.Nes naturalus medus yra kvapnesnis. O tame kreminiame viskas ...kiap sviestas jau beveik.Taciau maisyti reiketu(lauzyti kristalus) rapso bei pieniu medu butinai.

Austeja
Apie medaus laikyma.
Medus kaip ir cukrus ar kiti mazai dregmes turintys produktai, traukia dregme i save. Jei indas, kuriame laikomas medus, nera sandarus, tai jis pritraukia daug dregms.Todel automatiskai ji yra mikstesnis. Bet , nesvarbu, kad is rudens jis ir buvo sausas, pavasari jis galetu jau nebeatitikti reikalaujamu dregmes standartu.

Austeja
""Robertas"]Dėl kristalizacijos, pastebejau toki dalyką kad medu laikant virš 20C temperaturos jis lėtai kristalizuojasi ir iki pavasario islieka pusiau skystas."
Medaus negalima laikyti ilgai 20-ies °C laipsniu temperaturoje, nes kaip zinoma, tokioje temperaturoje gana sparciai susidaro hidralmetylfurfurolas...
Optimaliausia medaus laikymo temperatura yra +12°C.Zinau, tai nera imanoma daugeliu naturaliomis rusiu salygomis.Taciau, sakau tik kaip yra.Ir nereikia stengtis jo specialiai laikyti siltai.
Be to, patalpoje, kur laikomas medus oro dregme turi siekti ne daugiau kaip 55%. Tai galima pasiekti tik spec apraturos

sauliusb
gal pasirodysiu neišprusęs:oops: , bet kas tas "hidralmetylfurfurolas" ?

Austeja
Hydroksilmetilfurfurolas yra nuodinga medziaga, susidaranti meduje, ji ilgai laikant per aukstoje temperaturoje, ilgai kaitinant medu , arba ilgiau ji laikant kad ir prie 20°C.Aisku, cia temperatura yra proporcinga laikui.
Tokio medaus pavirsiuje atsiskiria lyg pavandenijes skystas sluoksnis.Toks medus atrodo kaip suskystejs pavirsiuje.Joks maisymas nebepades. Toks medus yra nebetinkamas parduoti.
Greitas saukstelio medaus istirpinimas karstoje arbatoje ar kavoje dar nera kenksmingas. Tia per trumpas laiko tarpas

tekilute
Mes nelabai dar ka suprantam apie medu ir bites, musu atklydelems bitutems, kurios pacios atskrido jau 2 ziemos pas mus, ir pernai nusipirkom dar 2 seimas. Tai is musu savu bituciu medus issuktas liepos menesi iki dabar yra "ne kietas", na kaip grietine. O is pirktu biciu seimu isuktas medus susikristalizavo labai greitai, nors ir sukem vienodai ir laikem vienodomis salygomis. Tik pirktos biteles medu rinko liepose (pas sena seimininka), o musu saviskes naturaliomis salygomis.

Tai va tokia turim mįsle, kodėl medus elgiasi skirtingai. Gal del to, kad is skirtingu augalu rinktas?

jonas
Gal bitės netoli miško ,nes pernai kai kur buvo lipčiaus,kuris sunkiai cukruojasi ar pienių kuris ir pas mane dar minkštokas

tekilute
Na yra ir miško netoli. Ir pienių daug buvo. Mūsiškės bitelės visiškos natūralės. Tik šiemet jau planuojam pasėti joms ganyklas.
Labai sunku pradėti nuo nulio ir be žinių ir be patarėjų, bet kol kas stumiamės į priekį Very Happy .

SG
Ar tikrai pienių medus greitai nesikristalizuoja?
Bent man tai ne kiekvienais metais pavyksta sulaukti rimto medunešio iš pienių, bet tais metais, kai, mano supratimu, buvo medunešis iš pienių, "pienių" medus rugpjūčio pabaigai jau buvo kietas.

Austeja
Zinoma, kad grynas ir sausa pioeniu medus greitai kristalizuojasi.Nera jokiu biciu "naturaliu" ar "nenaturaliu".Vienu zvalges rado vienoki saltini, kitu kitoki.Jei ir kartu emete medu, biciu seimos galejo buti skirtingo stiprumo, viename avilyje medus galejo buti sausesnis,kitame dregnesnis. Arba del skirtingu augalu.

Admin
Na tai jus man tada paaiskinkit kaip nustatyti kokio dregnumo medus - cia imanoma namudinem salygom - ar reikia laboratoriskai

11audrunas
Zinau,kad busiu nepopuliarus,bet....viskas ka perskaiciau auksciau yra svelniai tariant sena teorija.Teko nemazai dirbti pas stambiausia Europoje medaus perdirbeja Lune de miel Prancuzijoje.Medus kaitinamas apie 70 laipsniu temperaturoje,trumpa laika.Yra istirta,kad taip jis praranda maziau fermentu,negu sildant 40-50 temperaturoje ilgesni laika.
Kol jus saugosit savo medu ir gasdinsit pirkejus,kad jo negalima sildyt,bitininkai ir firmos,kurie ta daro,beje,tai nera draudziama,atims is jusu dali rinkos.Zinoma jei esi bitininkas-megejas,gali sau leisti panasius samprotavimus,bent jau pats atrodai protingesnis tarp maziau apsisvietusiu:stop: Bitininkas,gyvenantis is medaus pardavimo,turi stengtis isplest medaus megeju rata visais imanomais budais.Medaus sildymas,vienas is ju.

jonas
Aš bendrauju su bitininkais iš Fr ten kitos medaus pardavimo tradicijos.Nuvežus Lt medų lauktuvių jiems tai dažniausiai egzotika natūralus nekaitintas medus

11audrunas
As papasakojau prancuzams kaip mes pardavinejam medu supjauste gabalais,tai tik paziurejo akis ispute.Sako,gyvenime tokiu dalyku neteko girdet:D

Admin
Na tiap - gabalais pjaustytas medus ir pardavinejamas maiukuose tai labai ispudingai atrodo

Kaimyna$
Kaitinamas tik del to,kad atrodytru graziau,o maistines ir vaistines savybes islieka nekaitintam meduje geriau.
Kaikam ir moterys parinka super tiuninguotos,bet cia tik del pramogos.
O del visu imanomu budu,tai yra garbes reikalas sakyti tiesa vartotojui,o ne apgaudinet,kad tas iskaitintas medus yra toks pat kaip ir nekaitintas. Parduodi kieta ir paaiskini,kad jei nores naudoti desertiniam tikslui paimtu ir pakaitintu,o jei nores naudos gauti tai ir nuo sauksto palaizyt gali ice cream . Maciau,kaip kroatijoj medu pilsto i vyno butelius,tai ten po kiek laiko juos visus reik kaitint sunny ,bet jie tai daro del taros trukuno(stiklainiai brangus).

11audrunas
vakaruose jau nera tokios psichozes kaip pas mus del vaistiniu augalu,del medaus "gydomuju savybiu".Ten medus-kasdieninis produktas,svarbiausia,kad ji butu patogu vartoti,jei medus sukieteja i akmeni ir ji reikia "kaltuot" norint isimt is indo,tai atleiskit,bet daznas geriau vartos cukru arbatai saldint.Siandieniniai vartotojai yra tingus,jie nenori papildomu,kad ir menku problemu:stop: .Medaus vartojimo didinimas,populiarinimas ir bus susijes su kreminio ar skysto medaus pateikimu rinkai.Be abejo,tai papildomas darbas,islaidos,bet tai yra atskiras verslas,galimybe uzsidirbti is papildomos,pridetines vertes:!: .

Sigitas
Teisus ir vienas ir kitas. Lietuvoje medų kaip vaistą galima parduoti gal tik apie pusę to kiek prigaminama. Kitai pusei reikia galvoti kitokių formų, jei nenorite parduoti pasauline didmenines rinkos kaina po 1,5 EUR/kg. Ateis tas laikas kai bus siūlomas medus įvairių konsistencijos formų su įvairiais priedais visokiems maisto gamybos variantams. Apie tai jau reikia pradėti galvoti, juo labiau didėjant rapsų plotams.

11audrunas
Stai,pavyzdziui Prancuzijoje labai vertinamas akaciju medus,kuris nesikristalizuoja,kadangi sudetyje vyrauja fruktoze,sacharozes taip pat daugiau nei kitose medaus rusyse.Matomai sio medaus populiaruma ir lemia skysta konsistencija,nes skonis tikrai nera kazkoks labai isskirtinis.Taciau kaina visada aukstesne uz kitu medaus rusiu,isskyrus,virziu medu,kuris-pats brangiausias.Akaciju zydejimo metu,ten daznai buna lietingi orai,tad ir derlius gaunamas ne kiekvienais metais,taciau kai salygos palankios,medus is ziedu teka lyg vanduo is ciaupo,toks frazeologizmas:DNa ir svaiginantis kvapas tvyrantis ore,akacijoms zydint-ne paskutinis faktorius.

Vaidas
Vieni nori tamsaus, kiti sviesaus, vieni kieto, o kiti nori lengvai ji tepti ant duonos visus metus ir smaguriauti ice cream

Tik visada pirkeja reikia informuoti kox tai medus, kaip pagamintas ir t.t.

Nes didele dalis lietuvos zmoniu (ipac jaunesnio amziaus, nutolusio nuo gamtos) labai mazai informuota apie medu, kaip ne tik vaistine priemone susirgus, bet ir kaip kasdienini maisto papildimo, pasmaguriavimo produkta, kuris tikrai naudingas jiems.

Manau tikrai sveikesnis bus zmogus, jeigu suvalgys per menesi ne keleta saukstu (ir tai kai prigauna liga), bet visa stiklainiuka medaus po sauksta kita kasdiena.

Na daug tu muomoniu apie ta medaus sildyma, vieni sako, kad zusta ten daug geru medziagu, kiti stai teigia, kad nelabai zusta... na matau, kad kiek zmoniu, tiek nuomoniu, bet tyrimus atlikot nors vienas???

Tai leiskime pirkejui pasirinkti:
Kietas medus vaistams, kuri naudoja po sauskteli, kai jau prisimene, kad liga puola...
Na o skystas tebunie jiems kasdieninis maisto papildas, kuris netik paskanina, pasaldina diena, bet ir turedamas dar nemazai geruju savybiu ir daro daug sveikesni zmogu.

Bet BUTINA INFORMUOTI, juk pirkejas turi galva ant peciu ir gali pasirinkti, kas jam geriau, kas labiau patinka ir kokio pageidauja medaus.

Kaimyna$
Butent apie ka as ir sakau,kad BUTINA INFORMUOTI kas ir kaip o ne taip kaip sako " ...visais imanomais budais...",nors gal tai tik man uzkliuves teiginys ir neslepia maximos metodu pralobt . Taigi gyvenkime taip,kad nebutu geda vadintis biciuliais

11audrunas
O ka cia slept?Kiekvieno verslo tikslas-pelnas.Jei Jums atrodo,kad pelno siekimas-kazkas smerktino,tai patarimas butu vienas-dalinkit medu uz dyka:D

Kaimyna$
Verslas verslu,pelnas pelnu,o garbe yra sventas dalykas,bet kaikurietai pamirsta.Nekenciu zmoniu,kuriu akyse tik pinigai,jiem nera nieko svento...pinigu vergai

11audrunas
Tu teisus,pinigu i graba neisidesi,bet visada bus tokiu,kuriems vis maza,tokia zmogaus prigimtis.Net ir sovietmeciu,nors ideologija smerke turta,taciau visi voge paslapcia,"kombinavo",ir niekuom nebuvo kitokie nei dabar
--
Linkiu, kad Jums išsipildytų viskas, ko linkite kitiems...
Vartotojo avataras
Admin
Administracija
 
Pranešimai: 630
Užsiregistravo: 2008 Bal 28 , 11:30
Miestas: Juodupė
Aviliai: Daugiaaukščiai 10 rėmų
Bitininkavimo stažas: 12

Re: Skystas medus

Standartinė vinipux 2009 Kov 06 , 21:00

Girdejau,kad facelijos ir barkuno medus ilgai nesicukruoja,
atsakykit prasau ar teisybė?
turiu pavasarinio medaus kuris ir dar dabar skystas :dontknow:
vinipux
 
Pranešimai: 3116
Užsiregistravo: 2009 Vas 17 , 21:19
Bitininkavimo stažas: 0

Re: Skystas medus

Standartinė Med 2009 Kov 06 , 21:58

Barkuno medus normaliai kristalizuojasi, o be to ir labai skanus. Ilgai nesikristalizuoja lipcius. Turejau toki tai dar ir per Naujuosius skystas buvo. Lipcius kaip taisykle neturi aromato. Turi specifini laaabaaai silpna kvapeli.
Vartotojo avataras
Med
BIČIULIS
BIČIULIS
 
Pranešimai: 1429
Užsiregistravo: 2009 Sau 17 , 20:26
Miestas: Vilnius
Aviliai: T-19.
Bičių šeimų skaičius: 180
Bitininkavimo stažas: 20

Re: Skystas medus

Standartinė juozas 2009 Kov 06 , 23:56

turiu lipciaus medaus.tai dar beveik skystas :E
juozas
 
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 2008 Lap 28 , 01:48

Re: Skystas medus

Standartinė vinipux 2009 Kov 07 , 23:08

Chmm, keista--medus rinktas buvo zydint liepoms,
tuo metu zydejo ir facelija.
tarp medaus kristalu yra skysto medaus,skonis geras ,tik vaizdelis nekoks :dontknow:
vinipux
 
Pranešimai: 3116
Užsiregistravo: 2009 Vas 17 , 21:19
Bitininkavimo stažas: 0

Re: Skystas medus

Standartinė grikis 2009 Kov 07 , 23:09

Pritariu dėl lipčiaus, turėjau tokį nesusipratimą :) , esu kažkada perdavęs medų perpardavinėtojai kuri stovi turgui didmiestyje, tai kai aš jai nuvežau buvo gilus ruduo, o vežiau paskutinio sukimo, tokį tamsų, su žalsvu atspalviu medų (turbūt žinot ką reiškia) :) tai ji man žiemos gale skambina, atseit tavo medus nesikristalizuoja, nenormalus koks, ir kad turi bėdą... o bėda tame, kad atseit tame turgui kur prekiauja yra tokios "taisyklės" kad medus iki tokio ir tokio mėnesio turi būti susikristalizavęs ir kvit... :) jei ne, tai blogas medus ir niekas ten nežino apie jokį lipčių. :) Tai va... :) Baigėsi berods gerai, kol aš suvažinėjau, padariau tyrimus, kurie rodė, kad medus labai geras, jis savo ruožtu pradėjo kristalizuotis, gal kokia kovo mėnesio pabaigoj... :)
Vartotojo avataras
grikis
BIČIULIS
BIČIULIS
 
Pranešimai: 371
Užsiregistravo: 2008 Spa 24 , 16:39
Miestas: Panevėžys
Aviliai: daugiaaukščiai-bedugniai, dadano pusrėm.
Bičių šeimų skaičius: 270
Bitininkavimo stažas: 22

Re: Skystas medus

Standartinė vinipux 2009 Kov 07 , 23:56

Chm, --medus tamsokas.. ,bet ne zalias
vinipux
 
Pranešimai: 3116
Užsiregistravo: 2009 Vas 17 , 21:19
Bitininkavimo stažas: 0

Re: Skystas medus

Standartinė grikis 2009 Kov 08 , 00:10

:lol: na ne kaip dažai žali, bet prieš saulę, ar geresnį apšvietimą, pažėk į medų, jei yra lipčius tai turėtu būti žalias, toks smaragdinis atspalvis. :) Tarp kitko ir šiemet tokio sukant paskutinį medų buvo, gražu pažėti, paimi korį, pažiūri pasukęs kampu prieš saulę, ir matai koryje kokį blyna plaštakos dydžio "žalio" madaus, arba atskirai kai kuriose akelėse... :)
Vartotojo avataras
grikis
BIČIULIS
BIČIULIS
 
Pranešimai: 371
Užsiregistravo: 2008 Spa 24 , 16:39
Miestas: Panevėžys
Aviliai: daugiaaukščiai-bedugniai, dadano pusrėm.
Bičių šeimų skaičius: 270
Bitininkavimo stažas: 22

Re: Skystas medus

Standartinė rennyka 2009 Geg 25 , 11:43

Penktadieni Kauno mugeje uzmaciau skysto tokios balzganai rudos spalvos medaus. Kazkaip praejau, neuzklausiau, kas cia per medus, bet zmogus pardavinejo sviezia medu, reiskiasi, siemetinis. Pas mane pavasari buva sodrios geltonos spalvos medus - pieniu medus, ir kitokio pirmo medaus as tiesa sakant nesu maciusi. Koks pavasarinis medus gali buti rudas? Gal kas turit minciu?
Gal ievos? :wasntme:
Šiandien rytoj bus vakar, tačiau dar vakar šiandien buvo rytoj...
Vartotojo avataras
rennyka
 
Pranešimai: 2388
Užsiregistravo: 2008 Geg 19 , 11:05
Miestas: Kaunas - Druskininkai
Aviliai: Dadanas, daugiaaukštis bedugnis 435X145
Bičių šeimų skaičius: 10
Bitininkavimo stažas: 20
Bičių rasė: karnika

Re: Skystas medus

Standartinė Audrunas 2009 Geg 25 , 20:56

Ievas bites palyginti nenoriai lanko,nebent apylinke gerokai apkrauta bitemis,nes tuo metu zydi krauses,vysnios ir kiti biciu labiau megstami augalai.Visu rusiu ir porusiu pavasarinis medus buna nuo skaidrios gelsvos iki auksines spalvos,kad butu rudos spalvos tai nebent is lizdo isimtas pernykstis ziemai likes medus arba pasildytas pernykstis,nieko nuostabaus,tas labai placiai isplite.
Audrunas
BIČIULIS
BIČIULIS
 
Pranešimai: 920
Užsiregistravo: 2008 Bir 15 , 09:26
Bitininkavimo stažas: 0

Re: Skystas medus

Standartinė jawtis 2010 Sau 25 , 23:19

Sveiki, turiu pernykscio rudeninio medaus, kuris iki siol yra skystas. Tiesa pasakius jis lyg ir pasidengia apsaugine plevele, del kurios ir speju jis islikes skystas.
Koks tai butu medus?
jawtis
 
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2010 Sau 25 , 13:49

Re: Skystas medus

Standartinė arturelis 2010 Sau 25 , 23:22

kas ta apsaugine plevele? :lol:
arturelis
 
Pranešimai: 304
Užsiregistravo: 2008 Geg 15 , 17:46
Miestas: Tauragė
Aviliai: dadaniniai, 10r daugiaaukščiai
Bitininkavimo stažas: 15

Re: Skystas medus

Standartinė Nierka 2010 Sau 25 , 23:23

gal sirupas :lol: :lol:
Vartotojo avataras
Nierka
 
Pranešimai: 349
Užsiregistravo: 2009 Lap 17 , 22:49
Aviliai: Dadano
Bičių šeimų skaičius: 3
Bitininkavimo stažas: 2

Re: Skystas medus

Standartinė lang 2010 Sau 25 , 23:34

jawtis rašė:Sveiki, turiu pernykscio rudeninio medaus, kuris iki siol yra skystas. Tiesa pasakius jis lyg ir pasidengia apsaugine plevele, del kurios ir speju jis islikes skystas.
Koks tai butu medus?


La, Jums niekas neatsakys kol nepasakysite daugiau ,,simptomu,,, kada emete medu, ar visas buvo dengtas, ar nebuvote susaldes, kokioje temperaturoje laikote dabar, koks procentas dregmes sandeliavimo patalpoje, ar nebuvo sildytas ir t.t. (sandeliuoti galima sausoje plius 10-12 laipsniu patalpoje)
Sekmes
Vilkas(Lang)
Vartotojo avataras
lang
 
Pranešimai: 546
Užsiregistravo: 2009 Lap 08 , 18:33
Aviliai: Dadano,simtametes skrynios;
Bičių šeimų skaičius: apie 40 seimu
Bitininkavimo stažas: 37

Re: Skystas medus

Standartinė jawtis 2010 Sau 26 , 12:11

Tikrai ne sirupas :)
Rudeninis labai tamsus medus. laikomas tamsiajame kambariuke kibiruose, virsus ju uzristas maisais. Tos patalpos temperatura speju koki 15-18oC.
Nebuvo nei saldytas, nei kaitintas.
Kai nuimama dalis medaus, tai ant kibiro sieneliu likes susikristalizuoja.
P.S. Kitame kibire buvo trecdalis ant dugno susikristalzaves..
jawtis
 
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2010 Sau 25 , 13:49

Re: Skystas medus

Standartinė Austeja2 2010 Sau 26 , 12:42

jawtis rašė:Tikrai ne sirupas :)
Rudeninis labai tamsus medus. laikomas tamsiajame kambariuke kibiruose, virsus ju uzristas maisais. Tos patalpos temperatura speju koki 15-18oC.
Nebuvo nei saldytas, nei kaitintas.
Kai nuimama dalis medaus, tai ant kibiro sieneliu likes susikristalizuoja.
P.S. Kitame kibire buvo trecdalis ant dugno susikristalzaves..

Tai yra grynas lipčiaus medus (daug fruktozės, mažai gliukozės, todėl ilgai nesikristalizuoja). Medų reikia laikyti sandariai uždengtą, nes jis labai higroskopiškas - sutraukia drėgmę net ir per maišą ir gali prasidėti rūgimo procesas.
Austeja2
 
Pranešimai: 844
Užsiregistravo: 2008 Spa 06 , 09:36
Aviliai: dadano
Bičių šeimų skaičius: 60
Bitininkavimo stažas: 25

Re: Skystas medus

Standartinė Austeja2 2010 Sau 26 , 12:44

rennyka rašė:Penktadieni Kauno mugeje uzmaciau skysto tokios balzganai rudos spalvos medaus. Kazkaip praejau, neuzklausiau, kas cia per medus, bet zmogus pardavinejo sviezia medu, reiskiasi, siemetinis. Pas mane pavasari buva sodrios geltonos spalvos medus - pieniu medus, ir kitokio pirmo medaus as tiesa sakant nesu maciusi. Koks pavasarinis medus gali buti rudas? Gal kas turit minciu?
Gal ievos? :wasntme:

Pernai buvo išskirtinis pavasaris, kuomet buvo daug eglių lipčiaus, todėl jis ir rudas.
Austeja2
 
Pranešimai: 844
Užsiregistravo: 2008 Spa 06 , 09:36
Aviliai: dadano
Bičių šeimų skaičius: 60
Bitininkavimo stažas: 25

Re: Skystas medus

Standartinė jawtis 2010 Sau 26 , 13:07

Austeja2 rašė:
jawtis rašė:Tikrai ne sirupas :)
Rudeninis labai tamsus medus. laikomas tamsiajame kambariuke kibiruose, virsus ju uzristas maisais. Tos patalpos temperatura speju koki 15-18oC.
Nebuvo nei saldytas, nei kaitintas.
Kai nuimama dalis medaus, tai ant kibiro sieneliu likes susikristalizuoja.
P.S. Kitame kibire buvo trecdalis ant dugno susikristalzaves..

Tai yra grynas lipčiaus medus (daug fruktozės, mažai gliukozės, todėl ilgai nesikristalizuoja). Medų reikia laikyti sandariai uždengtą, nes jis labai higroskopiškas - sutraukia drėgmę net ir per maišą ir gali prasidėti rūgimo procesas.


Na dekui, reikes bandyt istirti. Ar tikrai lipcius.
O kibiru tai nelabai iseis sandariai uzdaryt :) o perpilus i mazesnes taras jis greiciau sukietetu, kas irgi neaktualu :devil:
jawtis
 
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2010 Sau 25 , 13:49

Re: Skystas medus

Standartinė plikas 2010 Sau 26 , 13:27

jawtis rašė:...
O kibiru tai nelabai iseis sandariai uzdaryt :) ... :devil:

uždėk plėvelę ir aprišk- bet kokiam kibirui tinka :lol:
plikas ir žilas - abu nežino...kurį renkatės?
plikas
 
Pranešimai: 1204
Užsiregistravo: 2008 Rgs 14 , 18:40
Miestas: Šiauliai-Dubysos pakrantė
Bičių šeimų skaičius: >10
Bitininkavimo stažas: 0

Re: Skystas medus

Standartinė jawtis 2010 Vas 04 , 14:48

plikas rašė:
jawtis rašė:...
O kibiru tai nelabai iseis sandariai uzdaryt :) ... :devil:

uždėk plėvelę ir aprišk- bet kokiam kibirui tinka :lol:



Tuo sandarumu nepavadinciau ;) o be to taip ir yra padaryta
jawtis
 
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2010 Sau 25 , 13:49

Kitas

Grįžti į Bitininkystės produktai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Reklama
cron