Puslapis 44

Re: Bičių pienelis

StandartinėParašytas: 2016 Rgp 31 , 12:51
greitabite
Kaip geriau konservuoti bičių pienelį? Radau ir šiemet išbandžiau tris būdus: 10 procentų pienelio degtinėje, natūraliai šaldiklyje, ir iki 10 procentų pienelio meduje. Man labiausiai patiko pienelio šaldymas mažuose indeliuose šaldiklyje. Surenki ir iškarto užšaldai. Su plastmasiniu peiliu atsirieki degtuko galvutės dydžio žirnelį ir ryte čiulpi po liežuviu. Su tokiu būdu bėda tik transportavimas: į atostogas tokio šaldyto pienelio nenusiveši. Vežiausi degtinės tirpalą. Lengva paruošti ir vartoti. Galima vežtis mašinos šaldytuve. Bėda tik, kad pienelis ima sluoksniuotis ir jį reikia gerai suplakti. Ne visiems tinka degtinės prieskonis. Lygtai tokių bėdų neturi pienelio konservavimas medaus pagalba, bet šviežio medaus nevisados yra po ranka, o ir rusų mokslininkai rašo, kad medus "suvirškina" dalį pienelio gydomųjų medžiagų. Taigi, gal kitų žinios ir patirtis kitokia?

Re: Bičių pienelis

StandartinėParašytas: 2016 Rgs 01 , 05:37
edmundas
Pieneli geriausiai sudėti i med. švirkštus 1--2 mil. ir i šaldymo kamera.

Re: Bičių pienelis

StandartinėParašytas: 2016 Rgs 02 , 12:19
greitabite
edmundas rašė:Pieneli geriausiai sudėti i med. švirkštus 1--2 mil. ir i šaldymo kamera.

Tai turbūt iš karto švirkštu ir siurbti iš akelės? O kaip po to vartoti? Ar šaldoma švirkšto plastmasė neišskiria, kokių kenksmingų medžiagų? :bee

Re: Bičių pienelis

StandartinėParašytas: 2016 Rgs 02 , 13:15
TRANAS
greitabite rašė:Kaip geriau konservuoti bičių pienelį? Radau ir šiemet išbandžiau tris būdus: 10 procentų pienelio degtinėje, natūraliai šaldiklyje, ir iki 10 procentų pienelio meduje. Man labiausiai patiko pienelio šaldymas mažuose indeliuose šaldiklyje. Surenki ir iškarto užšaldai. Su plastmasiniu peiliu atsirieki degtuko galvutės dydžio žirnelį ir ryte čiulpi po liežuviu. Su tokiu būdu bėda tik transportavimas: į atostogas tokio šaldyto pienelio nenusiveši. Vežiausi degtinės tirpalą. Lengva paruošti ir vartoti. Galima vežtis mašinos šaldytuve. Bėda tik, kad pienelis ima sluoksniuotis ir jį reikia gerai suplakti. Ne visiems tinka degtinės prieskonis. Lygtai tokių bėdų neturi pienelio konservavimas medaus pagalba, bet šviežio medaus nevisados yra po ranka, o ir rusų mokslininkai rašo, kad medus "suvirškina" dalį pienelio gydomųjų medžiagų. Taigi, gal kitų žinios ir patirtis kitokia?

Mano receptas: akeles su pieneliu į stiklainį ir į šaldyklį ir taip visą sezoną, o rudenį bruokojamus korius su duonele, po medaus išsukimo ir nesausintus praleidžiu per valcus ir į gautą medaus ir duonelės tyrę iš lopšelių (atlaidinęs) išspaudžių pienelį ir viską kiek pamaišau, kad pienelis visur pasisikirstytu.
Žmona sako, kad tas maisto papildas man gerai padeda ypač jei užgeriu brendžiuku :chuckle

Re: Bičių pienelis

StandartinėParašytas: 2016 Rgs 02 , 13:27
greitabite
TRANAS rašė:
greitabite rašė:...

Mano receptas: akeles su pieneliu į stiklainį ir į šaldyklį ir taip visą sezoną, o rudenį bruokojamus korius su duonele, po medaus išsukimo ir nesausintus praleidžiu per valcus ir į gautą medaus ir duonelės tyrę iš lopšelių (atlaidinęs) išspaudžių pienelį ir viską kiek pamaišau, kad pienelis visur pasisikirstytu.
Žmona sako, kad tas maisto papildas man gerai padeda ypač jei užgeriu brendžiuku :chuckle

Aš irgi anksčiau šaldydavau atsitiktinai rastus lopšelius, išėmęs lervutes. Bet kai melžiu konvejeriu, tai daug patogiau kaupti švirkšte arba indelyje. Medaus ir duonelės mišinys nepatinka mano dukrai. Jai tik tyras medus tinka. O sūnui ir žmonai nepatinka degtinės ir pienelio mišinys, nors man nieko.

Re: Bičių pienelis

StandartinėParašytas: 2016 Rgs 02 , 14:07
TRANAS
greitabite rašė:[ sūnui ir žmonai nepatinka degtinės ir pienelio mišinys, nors man nieko.

Aš irgi brendžiuko su niekuom nemaišau, vartoju geriau gryną produktą :ok: